Zinédine Zidane ehti aktiiviurallaan edustaa Real Madridia kaikkiaan 155 ottelussa, joista 11 oli El Clásicoita – kohtaamisia Barcelonan kanssa. Nyt ranskalainen kohtaa jalkapallomaailman merkkitapahtumassa valmentajana vanhan vastapelurinsa, Ronald Koemanin.

Koeman on La Liga -valmentajana melko lailla vastapariaan kokemattomampi, mutta kentän puolella hollantilaisen tilasto on kaksikosta parempi. Vaikka Koeman oli pelipaikaltaan puolustaja, ehti hänelle kirjautua kaikkiaan viisi maalia liigan puitteissa pelatuissa Clásicoissa. Zidanelle niitä kertyi hyökkäävän keskikenttäpelaajan roolissa kaikki kilpailut mukaan lukien kolme.

Lauantain El Clásico -kohtaaminen on kaksikolle vasta toinen valmentajien rooleissa. Viime lokakuussa Zidane kävi joukkoineen hakemassa kultaakin kalliimman 1-3 -vierasvoiton Camp Noulta.

48-vuotiaan Zidanen valmentajaura on varsin valkoinen – ranskalainen on valmentanut virallisesti vain Real Madridia, sekä Real Madrid Castillaa. Kymmentä vuotta kollegaansa vanhempi Koeman sen sijaan on ehtinyt kiertää roolissaan. Hänenkin valmennusuransa alkoi nykyisestä seurasta, apuvalmentajan pestin muodossa 1998-1999. Sittemmin tutuiksi ovat tulleet muiden muassa niin Valioliigan Southampton ja Everton, kuin myös Hollannin maajoukkue.

Lähteet: AS, Transfermarkt