Lauantaina La Ligassa pelataan järkyttävän suuri ottelu. El Clásico on jo itsessään yksi maailman suurimmista jalkapallo-otteluista seuratasolla. Tällä kertaa ottelussa on myös todella suuret panokset, kun La Ligan mestaruustaisto käy kuumana.

Vedonlyöntiasiantuntija Olli Koski avasi NordicBet Studiossa lähtökohdat otteluun. Koski on alkuvuoden aikana pelannut La Ligaan vetoja 127 palautusprosentilla, joten mies tietää, mistä puhuu.

La Ligaa johtaa Atlético Madrid, mutta Barcelona on vain pisteen päässä ja Real Madrid kolmeen pisteen päässä Atléticosta. Clásico-voitto toisi kummallekin joukkueelle vahvan etulyöntiaseman mestaruuskamppailuun.

Kauden toinen Clásico on Real Madridin kotiottelu. Ensimmäinen Clásico päättyi Realin 3-1-vierasvoittoon, mutta asetelmat ovat Kosken mukaan kääntyneet Barcelonan puolelle.

– Jos koko kautta peilataan, niin Barcelona on ollut parempi joukkue. Myös kevään vire on ollut vakuuttava, mutta maajoukkuetauolta he palasivat aika huonon esityksen kera. Nihkeä maalin voitto koronaviruksesta kärsineestä Valladolidista ei todellakaan vakuuttanut, Koski toteaa NordicBet Studiossa.

Real Madrid nappasi viikolla vakuuttavan 3-1-voiton Liverpoolista Mestarien liigan puolivälierien ensimmäisessä osaottelussa. Silti isossa kuvassa Realin pelissä on ollut ongelmia.

– Real Madrid ei ole oikeastaan vakuuttanut missään vaiheessa, mutta he ovat sillä peruslaadullaan rynninyt pisteitä ja ovat yhä mestaruustaistossa. Täytyy kuitenkin muistaa tuo Liverpoolia vastaan nähty aivan maaginen esitys.

– Sen esityksen perusteella näkisin tämän ottelun hyvin pienen marginaalin pelinä. Vaikka Barcelona on paperilla ehkä hieman parempi joukkue, niin tuo Madridin viimeinen esitys (Liverpoolia vastaan) voi tuoda flow-tilan, jota on koko kausi odotettu. Toki se täytyy muistaa, että rasitusetu on Barcelonan puolella, Koski analysoi.

Real Madridilla on todella kovia otteluita reilun viikon sisään. Tiistaina Liverpool kaatui, mutta lauantaina luvassa on Clásico ja ensi viikon keskiviikkon toinen osaottelu Anfieldilla Liverpoolia vastaan. Kosken mukaan otteluruuhka voi näkyä Realin pelisuunnitelmassa.

– Barcelonalle sen ohuen suosikin aseman annoin. Realin voitolle 36%, tasurille 26% ja Barcelonan voitolle 38%. Barcelona on siis pikkusen niskan päällä tässä.

Real Madridilta puuttuu puolustuslinjasta avaintopparit Sergio Ramos sekä Raphaël Varane. Liverpoolia vastaan Nacho ja Éder Militão hoitivat puolustusvelvoitteet hyvin, mutta Kosken mukaan se voi olla silti ottelun kannalta merkittävä seikka.

– Siinä on toppariosastolla kriittinen pesäke, johon Messit ja kumppanit saavat iskettyä. Tällaiset isot pelit menevät usein helposti nihkeäksi virheitä vältteleväksi peliksi, mutta en tässä El Clásicossa sitä oikein jaksa uskoa.

– Sekin pitää muistaa, että kun pallo on ensimmäisen kerran maalissa, niin pelin kuva muuttuu. Kumpikaan joukkue ei lähde millään tapaa nielemään tappiota, Koski puntaroi.

El Clásico käynnistyy lauantaina kello 22. Voit katsoa NordicBet Studion jakson kokonaisuudessaan tästä.