Real Madrid ja Barcelona iskevät yhteen lauantai-iltana kauden toisessa el Clásicossa. Real Madrid isännöi Barcelonaa Valdebebasissa La Ligan 30. kierroksella.

Clásicon panokset ovat nousseet merkittävästi viime aikoina, kun kaksikko on kuronut huomattavasti piste-eroaan Atléticoon.

Atlético lähtee viikonlopun kierrokselle sarjan kärkipaikalta, mutta Barcelona vaanii vain pisteen päässä ja Real Madrid on jäänyt paikallisvastustajastaan kolme pistettä. Atlético kohtaa sunnuntai-iltana omassa ottelussaan Betisin.

Real Madrid voitti lokakuussa kauden ensimmäisen Clásicon Camp Noulla 3-1.

[readmore from=El-Clasico]

Kummatkin ovat päässeet vuodenvaihteen jälkeen hyvään iskuun. Barcelonalla on tämän vuoden puolella vain yksi pistemenetys, kun se jäi tasapeliin Cádizin kanssa helmikuussa. Real Madridin edellisestä La Liga -tappiosta on kulunut yli kaksi kuukautta.

Kuntopuntari

Real Madrid: V-V-V-V-V

13.03. Real Madrid-Elche 2-1
16.03. Real Madrid-Atalanta 3-1
20.03. Celta-Real Madrid 1-3
03.04. Real Madrid-Eibar 2-0
06.04. Real Madrid-Liverpool 3-1

Barcelona: V-T-V-V-V

06.03. Osasuna-Barcelona 0-2
10.03. PSG-Barcelona 1-1
15.03. Barcelona-Huesca 4-1
21.03. Real Sociedad-Barcelona 1-6
05.04. Barcelona-Valladolid 1-0

Poissaolijat

Real Madrid:

Eden Hazard
Sergio Ramos
Raphaël Varane
Dani Carvajal

Barcelona:

Ansu Fati
Neto
Philippe Coutinho

Arvioidut avauskokoonpanot

Real Madrid: Courtois; Vázquez, Nacho, Militão, Mendy; Kroos, Casemiro, Modric; Vinícius, Asensio, Benzema

Barcelona: ter Stegen; Mingueza, de Jong, Lenglet; Dest, Busquets, Pedri, Alba; Griezmann, Messi, Dembélé (Gerard Piquén pelikunto on edelleen arvoitus, vaikka toppari matkusti joukkueen mukana Madridiin.)

Valmentajien kommentit

Zinédine Zidane, Real Madrid

– Atléticolla on paras tilanne, koska he johtavat sarjaa. Tapahtui mitä tapahtui, on meidän kaikkien taisteltava mestaruudesta loppuun saakka. Te toimittajat aina kerrotte, kuka voittaa mestaruuden.

– La Liga on hyvin kilpailukykyinen ja laadukas sarja. Jokainen meistä voi voittaa mestaruuden, emmekä tiedä mestaruuden kohtaloa ennen kauden loppua. Pisteitä on vielä paljon jaossa.

Ronald Koeman, Barcelona

– Clásicon lopputulos ei ole ratkaiseva mestaruustaistelua ajatellen, koska sen jälkeen on vielä useita otteluita pelattavana. Jokaisella mestaruustaistelussa mukana olevalla joukkueella on haasteita voittaa kaikki jäljellä olevat ottelut. Clásico on hyvin erilainen ottelu muihin verrattuna. Olemme hyvässä iskussa, Koeman muistutti.

– Näissä otteluissa on tärkeintä, että joukkueessa on kokeneita pelaajia. Nuorienkin pelaajien on pelattava tällaisia otteluita, koska heidän on opittava näistä peleistä. Jos he eivät pelaa näissä, eivät he myöskään opi. He tarvitsevat konkarien apua.

Mistä näet pelin?

El Clásico potkaistaan käyntiin lauantai-iltana klo 22.00. C Moren ennakkostudio käynnistyy klo 21.30. Ottelu on nähtävissä C Moren kanavilla ja suoratoistopalvelussa. Tuomas Virkkunen selostaa lauantaisen Clásicon.

MTV Urheilu 🇫🇮

@CMoreSportFi
Isoja iltoja La Ligan mestaruustaistelussa viikonloppuna – helmenä tietenkin kauden toinen El Clásico, jonka ennakkostudio C Moressa lauantaina klo 21.30.

Ps. Perjantainakin kiintoisa kamppailu: Huesca ja Elche majailevat putoamisviivan alla ja yllä..
cmore.fi/la-liga