Vaikka välillä näyttikin toiselta, jatkaa Lionel Messi Barcelonassa myös kaudella 2020-2021. Messi saapuikin Barcelonaan jo 20 vuotta ja yksi päivä sitten, joten kyseessä on erottamaton pari.

Barcelona aloittaa sarjakautensa ensi viikon sunnuntaina kotipelillä Villarrealia vastaan. Kauden ensimmäinen El Clásico Barcelonan ja Real Madridin välillä pelataan puolestaan Camp Noulla 25. lokakuuta.

Nyt Sport nostaa esille mahdollisuuden, että Messi saattaa joutua sivuun tuosta ottelusta. Syynä tähän voi olla Argentiinan maajoukkue-edustus ja sitä mahdollisesti seuraava koronakaranteeni.

Aivan kuten Euroopassa piti pelata kevään ja kesän aikana EM-karsintoja ja EM-kisoja, oli Etelä-Amerikassakin kevääksi ja kesäksi suunnitteilla tärkeitä pelejä: karsintoja vuoden 2022 MM-kisoihin. Sekä MM-karsintojen neljä ensimmäistä pelipäivää että kesäinen Copa América jouduttiin kuitenkin siirtämään koronaviruspandemian takia.

Barcelona ja monet muut seurat ovat ilmaisseet FIFA:lle huolensa maaottelujen pelaamisesta Etelä-Amerikassa, joka kärsii koronapandemiasta edelleen rajusti. FIFA:n puheenjohtaja Gianni Infantino kuitenkin vahvisti eilen, että Etelä-Amerikan MM-karsinnat alkavat lokakuussa. Samalla hän lupasi Argentiinan jalkapalloliitolle, että eurooppalaisten seurojen täytyy antaa pelaajansa maajoukkueen käyttöön.

Argentiina pelaa 8. lokakuuta kotonaan Ecuadoria ja 13. lokakuuta vieraissa Boliviaa vastaan. Euroopan sarjoissa pidetään toki maaottelutaukoja tavalliseen tapaan, mutta ongelmaksi saattavat muodostua koronaviruksesta johtuvat karanteenimääräykset.

[readmore from=El-Clasico]

Jos Messi on Argentiinan joukkueessa ja joutuu tavanomaiseen tapaan 14 vuorokauden karanteeniin, missaa hän tällöin kauden ensimmäisen El Clásicon. Lisäksi väliin jäisivät ottelut Getafea ja Alavésia vastaan. Sama karanteeniuhka koskee toki muitakin Barcelonan ja Real Madridin eteläamerikkalaisia pelaajia.

Lionel Messi kantaa kapteenin nauhaa Barcelonan lisäksi myös Argentiinan maajoukkueessa. Argentiinan joukkue lokakuun maaotteluihin julkaistaan sunnuntaina.