Barcelonan ja Real Madridin välillä pelattu El Clásico päättyi keskiviikkoiltana maalittomaan tasapeliin. Kuinka harvinaisesta tapauksesta on kyse?

Puhutaan hyvinkin harvinaisesta tuloksesta. Toki ajoittain jompikumpi joukkueista on jäänyt nollille, mutta harvemmin molemmat. Edellisestä maalittomasta tasapelistä ehti vierähtää noin 17 vuotta. Perspektiiviä antaa se, että eilisessä ottelussa kentälle päässyt Ansu Fati oli juuri syntynyt, kun viimeksi Barca ja Real nyhjäsivät 0-0.

OptaJose

@OptaJose
0 - This is the first 0-0 in #ElClásico in all competitions since November 2002, 6235 days ago. Battle.

Clásicoita on ajan saatossa pelattu yhteensä 243. Näistä ainoastaan yhdeksän on päättynyt maalittomana. Pelatuista Clásicoista siis vain 3,7 prosenttia on päättynyt maalittomaan tasapeliin.

Kaikki maalittomat Clásicot on nähty La Ligassa. 2002 oli tosiaan edellinen maaliton. Sitä edelliset nähtiin 1989 ja 1987. 70-luvulla oli varsinainen suma, sillä viidestä peräkkäisestä liiga-Clásicosta peräti kolme päättyi maalittomaan vuosina 1973-75. Siinä kohtaa olikin jo vierähtänyt jokunen tovi, sillä edellinen 0-0 oli nähty 1940. Ensimmäistä maalitonta La Liga -kohtaamista puolestaan todistettiin 1931.

LUE MYÖS: Sergio Ramos loukkaantui El Clásicossa – pelasi silti loppuun

LUE MYÖS: Ihmettelitkö miksei Sergio Busquets pelannut El Clásicossa? Ernesto Valverde paljasti syyn

LUE MYÖS: Real Madrid raivoissaan tuomaripelistä – ”Helkkari että on hämmentävää”

LUE MYÖS: Näkökulma: El Clásicossa nyhjättiin looginen tasapeli – Zinédine Zidane pysäytti Lionel Messin

LUE MYÖS: El Clásicossa vain lyhyt mielenilmaus – stadionin ulkopuolella loukkaantuneita ja pidätyksiä