Espanjan liigan huippupeli El Clásico eli FC Barcelonan ja Real Madridin välinen kohtaaminen nähdään jälleen kerran sunnuntaina.

Kohtaaminen on joukkueille 238:s kilpailullisissa väännöissä. Real Madridilla on 95 voittoa, Barcelonalla kolme vähemmän.

Sunnuntaina El Clásico pelataan ensimmäistä kertaa pitkään aikaan niin, etteivät Lionel Messi ja Cristiano Ronaldo kirmaa kentällä. Moninkertaiset Ballon d’Or-voittajat loistavat poissaolollaan. Blaugranan kapteeni Messi mursi oikean kätensä värttinäluun viime lauantaina Sevillaa vastaan ja on sivussa kolmisen viikkoa. Portugalilainen Ronaldo vaihtoi puolestaan maisemaa Madridista täksi kaudeksi Italian Torinoon, saapasmaan mahtiseuraan Juventukseen.

Molemmat pelaajat kuuluvat kärkikastiin El Clásicossa tehdyissä maaleissa. Messi on osunut otteluissa kaikkein useimmin, peräti 26 kertaa. Ronaldo on heiluttanut verkkoja saman verran yhdessä Alfredo Di Stéfanon kanssa. Clásicoiden maalitilaston kakkospaikan jakavilla miehillä on molemmilla tehtynä 18 osumaa.

Argentiinalainen Messi pitää hallussaan myös syöttötilaston kuninkuutta. ”Kirppu” on syöttänyt Barcelonalle verivihollista Los Blancosia vastaan 14 rysää.

Tilastot puhuvat sekä Messin, 31, että Ronaldon, 33, kohdalla puolestaan. Voiko El Clásico olla ennallaan, kun kaksi viime vuosien suurpelaajaa pelaajaa on sunnuntaina poissa?

Suomen jalkapallomaajoukkueen kapteeni Tim Sparv on vahvasti sitä mieltä, että Clásico on yhä sama Clásico ilman Messiä ja Ronaldoakin.

– Kyllä tuo peli on enemmän kuin yksittäiset pelaajat. El Clásico on ehkä isoin peli koko jalkapallomaailmassa riippumatta siitä, onko siellä Messiä tai Ronaldoa, Sparv täräytti Laliiga.comille.

Myös joukkueiden sarjatilanteet nostavat ottelun mielenkiintoa. Yhdeksän kierroksen jälkeen Barcelona johtaa La Ligaa 18 pisteellä, ja toisena on yllättäen Espanyol tasapisteissä Alavesin kanssa. Real Madrid on vasta seitsemäntenä 13 pisteellä.

– Etenkin tällä hetkellä, kun Real Madrdidilla kulkee aika huonosti ja on paljon paineita, peli on mielestäni todella kiinnostava, Sparv sanoi.

Real Madrid ja Barcelona kohtasivat viimeksi toukokuun 6. päivä. Tuolloin päädyttiin 2-2-tasapeliin Barcelonan kotistadionilla Camp Noulla, ja Messi ja Ronaldo tekivät maalit mieheen.

Myös Barcelonan oma kasvatti, ennen Messiä kapteenina toiminut ja nykyään Japanin pääsarjassa pelaava, Andrés Iniesta pelasi toukokuussa viimeisen El Clásiconsa, joten häntäkään ei nähdä pyhän pelissä.

Barcelona-Real Madrid näkyy C Moren kanavilla sunnuntaina 28.10. kello 17.10 alkaen. Kaikki La Ligan ottelut suorina lähetyksinä C Moren suoratoistopalvelussa cmore.fi.