30-vuotiaan Toni Dovalen piti itse asiassa vain käydä kotimaassaan Espanjassa ja jatkaa sitten matkaansa thaimaalaisen seurajoukkueensa Navy FC:n harjoituksiin. Sitten alkoi koronaviruskatastrofi, Thaimaankin sarjat pantiin jäähylle, ja oikea laitalinkki jäikin Espanjaan.

– Olin aikeissa pakata laukkuni paluumatkaa varten, kun tilanteesta alkoi tulla koko ajan hankalampi, Duvale sanoi uutistoimisto AFP:n haastattelussa.

Duvale pelasi Barcelonan maineikkaassa La Masia -akatemiassa vuosina 2002-2005, kunnes matka jatkui 15-vuotiaana Celta Vigoon. Celtassa Duvale pelasi vuosina 2012-2014 kaikkiaan 26 La Liga -ottelua. Lisäksi pelejä on kertynyt kakkostasolla Huescassa, Lugossa Leganésissa ja Rayo Vallecanossa sekä MLS:n Sporting Kansas Cityssa. Nyt ura on siis jatkunut Thaimaan kakkostasolla. Tai jatkui, kunnes koronavirus tuli väliin.

Duvale ei jäänyt lepäämään laakereillaan, vaan päätti tehdä osansa pandemiantorjunnassa. Hänellä on farmaseutin koulutus, joten niinpä hän päätti hypätä apteekin tiskin taakse kotikaupungissaan A Coruñassa.

– Kun päätin etäopiskeluni, pelasin Intiassa. Siellä farmasia toimii hyvin eri tavalla, enkä ollut Espanjassa koskaan tarpeeksi pitkään työskennelläkseni, Duvale jatkoi.

– Kun ammattilaissarjat keskeytettiin, sanoin itselleni: ”Nyt on täydellinen hetki hankkia käytännön kokemusta”.

Mikään kevyt vastuu ei apteekkarin työhön nyt liity. Espanjassa on pulaa paitsi lääkkeistä niin myös hengityssuojaimista. Apteekkien työntekijät altistuvat siis helposti koronavirustartunnoille. Duvale kritisoikin Telegraphin haastattelussa oman maansa hallitusta.

– Oli hieman noloa puhua omasta maastani niin. Se saattoi kuulostaa vitsiltä, mutta on totta.

[readmore from=Koronavirus]

– Ilmeisesti Espanjan hallitus osti yritykseltä testaussettejä, joita Kiinan viranomaiset eivät hyväksyneet. He eivät kuunnelleet kiinalaisten viranomaisten neuvoja, ja sitten nämä testit paljastuivat väärennöksiksi, Duvale kertoo.

– Meidän työntekijämme pelkäävät kontakteja asiakkaiden kanssa. Apua hakevat asiakkaatkin pelkäävät. Me kaikki kuitenkin tiedämme, että käytöksemme hankalissa tilanteissa määrittelee meidät. Siksi omat pelot pitää nyt panna syrjään ja auttaa kaikin mahdollisin tavoin.

Lähde: Transfermarkt