Gianluigi Donnarumma, 22, on ollut jalkapallon kanssa tekemisissä olevien ihmisten huulilla viimeisen kuukauden ajan. Italialaisvahti on vaatimattomasta iästään huolimatta ehtinyt torjua jo 215 ottelussa Italian pääsarjassa, ja maaotteluita on kertynyt 25. AC Milanissa hän ei kuitenkaan enää seuraavalla kaudella jatka, ellei jotain käsittämätöntä tapahdu.

Donnarumman agenttina toimiva Mino Raiola on kaupitellut asiakastaan ympäri Eurooppaa, minkä tuloksena varteen otettavia ostajaehdokkaita on noussut esiin kolme: Barcelona, Juventus ja PSG.

Kyseessä on harvinainen tilaisuus, koska Donnarummalla voi olla edessään vielä 15 vuotta huipulla, ja nyt hänet saisi rosteriinsa ilmaisella siirrolla. Tästä syystä Barcelona on Tuttomercatowebin tietojen mukaan muodollisesti tarjonnut Donnarummalle sopimusta, joka takaisi hänelle yhteensä 50 miljoonan euron tulot viidestä kaudesta.

Barcelonalle päänvaivaa tuottaa kuitenkin nykyinen ykkösvahti Marc-André ter Stegen, 29, jota polviongelmat ovat vaivanneet jo usean kauden ajan. Perustasollaan hän on edelleen yksi maailman parhaista, mutta päättynyt kausi oli häneltäkin pettymys. Donnarumma ei statuksensa vuoksi välttämättä suostuisi odottamaan mahdollisuuttaan ter Stegenin takana. Ter Stegenin myymisellä Barcelona pystyisi lisäksi helpottamaan taloustilannettaan.

[readmore from=Barcelona]

Kuten jo edellä todettiin, PSG on myös vakavasti kiinnostunut Donnarummasta, vaikka se solmi vasta toissa kuun puolella jatkosopimuksen Keylor Navasin, 34, kanssa. Juventusta taas hidastaa Wojciech Szczęsny, 31, joka ei ole valmis jäämään seuransa vaihtopenkille eikä se Juvelle olisi mahdollistakaan puolalaisen korkean palkan takia.

Barcelona on etulyöntiasemassa, koska se on ensimmäinen seura, joka on esittänyt Donnarummalle konkreettisen sopimustarjouksen. Hänet palkittiin hiljattain Serie A:n parhaan maalivahdin palkinnolla.