La Liga lähti maaottelutauolle, kun viikonlopun viimeisessä ottelussa kohtasivat molemmat aiemmat ottelunsa voittaneet Barcelona ja Sevilla. Pelistä tuli odotetun tasainen ja myös tasokas, vaikka molemmat maalit nähtiinkin jo ensimmäisellä kymmenminuuttisella.

Vierasjoukkue Sevilla siirtyi johtoon 8. peliminuutilla. Se antoi kulmapotkunsa lyhyenä ja onnistui pienen harhauttelun jälkeen keskittämään rangaistusalueelle. Barcelonan purkuyritys jäi lyhyeksi, ja Luuk de Jong pamautti tyylikkäällä ja voimakkaalla puolivolleylla Sevillalle avausmaalin.

Barcelonan vastausta ei tarvinnut kauaa odotella, vaan tasoitus syntyi jo reilua minuuttia myöhemmin. Lionel Messi tavoitteli keskialueelta lähettämällään roikkusyötöllä Jordi Albaa, mutta Jesús Navas katkaisi syötön. Epäonnekseen Navasilta saatu irtopallo putosi suoraan vielä paremmassa paikassa olleelle Philippe Coutinholle, joka kiitti ja kuittasi pelin tasoihin.

Enempää maaleja ei erittäin tasaisella avausjaksolla nähty. Jesús Navas ja Ansu Fati ehtivät maalipaikantapaisiin, mutta kovin vaarallisia tilanteita ei enää koettu.

Tunnin kohdalla molemmat joukkueet suorittivat tuplavaihdon. Ronald Koeman kutsui penkille Fatin ja Antoine Griezmannin, ja lähetti kentälle 20-vuotiaan Trincãon ja 17-vuotiaan Pedrin. Sevillan valmentaja Julen Lopetegui puolestaan vaihtoi Suson ja Lucas Ocamposin Munir El Haddadiin ja Youssef En Nesyriin.

Vain muutama minuutti myöhemmin oli Sevillan 2-1 -johtomaali erittäin lähellä. Sevilla keskitti vasemmalta ja nuori Barcelona-toppari Roland Araújo ohjasi pallon ylärimaan. Joskus maalipuut ovat myös puolustajien parhaita kavereita.

73. minuutilla keskitys tavoitti Youssef En Nesyrin, mutta tämän pusku karkasi yli maalin. Tätä seuranneella katkolla Barcelona suoritti jo pelin toisen tuplavaihtonsa. Miralem Pjanic tuli taktisena vaihtona maalintekijä Coutinhon tilalle, mutta toinen vaihto oli pakon sanelema. Jordi Alba sai luultavasti jonkinlaisen lihasvamman ja joutui tulemaan vaihtoon. Niinpä debyyttinsä Barcelonan pelitamineissa teki tuore hankinta, Yhdysvaltain maajoukkueen valinnut laitapuolustaja Sergiño Dest.

OptaJose

@OptaJose
5 - Sergiño Dest has become the fifth American player 🇺🇸 to play in LaLiga, after Kasey Keller (51), Jozy Altidore (9), Shaquell Moore (6) and Oguchi Onyewu (2), and the first to do so for Barcelona. Debut.

Viimeiselle kymmenminuuttiselle siirryttäessä Sergio Busquets murtautui rangaistusalueen kulmalle ja syötti Frenkie de Jongin hyvään vetopaikkaan. Sevilla-puolustus sai kuitenkin blokattua laukauksen kulmapotkuksi.

Peli näytti jo olevan lipumassa kohti varmaa tasapeliä, mutta vielä lisäajalla Barcelona pani ranttaliksi. Ensin Messi vapautti Trincãon vetopaikkaan, mutta Sevillan maalilla Neto venyi hyvään jalkatorjuntaan. Vain vähän myöhemmin seuranneesta hässäkästä Messi vedettiin rangaistusalueella nurin, mutta hidastus paljasti Diego Carlosin osuttua taklauksellaan palloon. Barcelona vaati rankkaria, mutta brassitopparin puolustaminen oli paitsi uhkarohkeaa, myös ensiluokkaista.

Ottelu päättyi tasanumeroihin 1-1, joten molempien joukkueiden puhdas saldo tahriintui. Sevillan hieno tappioton putki La Ligassa venyy puolestaan maaottelutauon myötä jo yli kahdeksan kuukauden mittaiseksi.

Sevilla ei ole tottunut saamaan La Ligan suurimmilta juurikaan pisteitä viime vuosina, mutta koronatauon jälkeen Lopeteguin miehistö on ollut erinomaisessa lyönnissä. Se oli yksi La Ligan kevätkauden parhaista ryhmistä, voitti elokuussa Eurooppa-liigan ja piti myös UEFA:n Super Cupissa Bayern Müncheniä ahtaalla aina jatkoaikaa myöten. Uusi La Liga -kausikin on käynnistynyt erinomaisesti, joten Sevillaa kannattaa ilman muuta pitää silmällä. Potentiaalinen musta hevonen ties mihin saakka.