Sergiño Dest siirtyi viime viikon maanantaina päättyneen siirtoikkunan loppuhetkillä Ajaxista Barcelonaan noin 21 miljoonan euron siirtosummalla.

19-vuotias oikea laitapuolustaja ehti tekemään debyyttinsä Barcelonan paidassa lokakuun alussa päästyään kentälle Sevilla-ottelun loppuhetkillä.

Yhdysvaltoja A-maajoukkuetasolla edustava Dest käväisi pohjoisamerikkalaismedioiden haastateltavana ja kertoi mielipiteensä Barcelona-siirrostaan. Destin mukaan monet ohjeistivat häntä pelaamaan vielä alkaneen kauden Ajaxissa.

– Monet sanoivat, että kannattaisi odottaa vielä vuosi ja kehittyä Ajaxissa, mutta pidän haasteista ja ajattelin, että tämä mahdollisuus on käytettävä hyväksi. Kehityn täällä varmasti ja saan selville, mitä minun on parannettava, Dest totesi.

– Tämä on suuri haaste ja se motivoi minua. Pääsen pelaamaan maailman parhaiden kanssa. Unelmoin siitä ja nyt tämä on totta.

Kauden ensimmäinen el Clásico pelataan lauantaina 24. lokakuuta. Dest odottaa uransa ensimmäistä Clásicoa innoissaan.

– Se on paras ottelu, jonka voit pelata tässä lajissa. Siitä tulee unohtumaton kokemus. Barcelona on mielestäni maailman paras seura ja täällä pelaaminen on toteutunut unelma. Haluan pelata Real Madridia vastaan, Dest kertoi.