Jos saapui muutama päivä sitten lumi ja ”oikea talvi” Suomen pääkaupunkiseudulle ja lähes koko maahan, niin onpa lunta riittänyt eteläisempiinkin Euroopan maihin. Niin myös Espanjaan, jossa viikonlopun La Liga -kierros pelattiin paikoin hyvinkin kylmissä olosuhteissa.

Baskimaalla oli perjantaina ja lauantaina pakkasta ja lumisadetta, eikä ollut kaukana, että ottelu Alavés-Atlético Madrid olisi jouduttu perumaan. Skotlantilaisen ekspertin John Stewartin johtama 15-henkinen ryhmä onnistui kuitenkin saamaan Alavésin kotikentän pelikuntoon, ja vaikka stadionin ulkopuolella oli lumista, onnistuttiin peli pelaamaan. Atlético voitti pelin 2-1.

Maanantaina lunta satoi kuitenkin jälleen. Alavés latasi Twitteriinsä kuvan ja videon siitä, kuinka kenttä peittyi uudestaan lumivaippaan. Kaunis näky kyllä, mutta Alavésin valmistautumista keskiviikon cup-otteluun se häiritsi.

Deportivo Alavés

@Alaves
❄️ La nieve nos dio una tregua para el #AlavésAtleti, pero hoy ha vuelto a hacer acto de presencia en Mendi 🏟️

#GoazenGlorioso 🦊

Deportivo Alavés

@Alaves
👀❄️💙

📍 𝗜𝗯𝗮𝗶𝗮

#GoazenGlorioso 🦊

Niinpä Alavés pyysi saman seudun suuseuralta Athletic Bilbaolta lupaa käyttää Athleticin harjoituskeskuksen Lezaman kenttiä cup-otteluun valmistautuakseen. Se myös sai luvan, ja niinpä Alavés suorittaa viimeistelyharjoituksensa Bilbaossa edessä olevaa, Deportivo La Coruñaa vastaan pelattavaa cup-mittelöä silmällä pitäen.

Treenipaikan siirto vaatii muitakin poikkeusjärjestelyitä, koronapandemiankin huomioiden. Pukukoppien ja suihkujen käyttöaikaa on rajattu, ja valmentaa Pablo Machín pitää myös lehdistötilaisuutensa Lezamalla. Alun perin Alavésin joukkueen piti matkustaa A Coruñaan vasta pelipäivänä keskiviikona, mutta nyt se lentääkin sinne Bilbaosta jo tiistaina alkuillasta.

Mitään kiirettä Alavésilla ei tällä kertaa ole oman stadioninsa Mendizorrozan kuntoon saattamisessa, sillä seuraavan kotipelinsä joukkue pelaa vasta parin viikon kuluttua. Lunta pitäisi joka tapauksessa sataa Vitoriaan lähipäivinä lisääkin. Viime viikonloppuna Alavésin kotikaupungissa mitattiin 15 senttimetriä lunta, ja joissain alueen kaupungeissa peräti 40 senttimetriä.

Lähde: AS