Barcelonan on tiedetty jo pitkään tavoittelevan hollantilaista Memphis Depayta joukkueeseensa. Depay on valmentaja Ronald Koemanille tuttu Hollannin maajoukkueesta. Tarve Depayn värväykselle Koemanin julkisen toiveen mukaisesti jo tammikuussa olisi kenties entistä tärkeämpää Ansu Fatin jouduttua kuukausien ajaksi sivuun polvivamman takia.

Nyt näyttää kuitenkin entistä vahvemmin siltä, että Barcelona saa odottaa Depayn hankintaa aina ensi kesään saakka. Hyvä uutinen toki on, että tuolloin Depay lienee saatavilla siirtokorvauksetta. Lyonin puheenjohtaja Jean-Michel Aulas teki kuitenkin selväksi, että tammikuussa ranskalaisseura ei aio Depaysta luopua.

– Meillä on monia maajoukkuepelaajia eri maista, mukaan lukien Memphis, joka on johtajamme, Aulas sanoi RMC Sportille.

– En ole rakastunut Memphisiin, mutta luulen, että hän voi tuoda Lyoniin ulottuvuuden, jollaisen jokainen haluaa. Mutta ei, emme selvästi aio pitää hänestä ehdoin tahdoin kiinni hänen sopimuksensa umpeutuessa.

Aulas muistutti, että hän torppasi siirtoaikeet jo viime kesän ja syksyn siirtoikkunassa. Lyon pelasi viime kaudella loistavasti Mestarien liigassa, mutta jäi tällä kaudella kokonaan ulos europeleistä Ligue 1-kauden jäätyä kesken. Tällä kaudella ei haluta antaa työtapaturman toistua.

– Sanoin ensimmäisenä kesällä, että hän ei lähtisi Barcelonaan. Kukaan ei kuunnellut minua siirtoikkunan aikana, koska kaikki ajattelivat hänen lähtevän, Aulas totesi.

[readmore from=Depay-Memphis]

– Kyse ei ole vain Memphisistä, vaan myös Houssem Aouarista ja Moussa Dembelestä. Olen sanonut alusta lähtien, etteivät he lähde tällä kaudella, kun olemme ulkona europeleistä. Tällä kaudella meidän on pakko menestyä. Joten Memphis jää tänne.

Viime kaudella Lyonin oli tyytyminen seitsemänteen sijaan. Nyt joukkue on sarjassa viidentenä, mutta vain kahden pisteen päässä toisena olevasta Lillestä.

Lähde: Goal