Barcelonan ykkösehdokas Luis Suárezin korvaajaksi on lehtitietojen mukaan Lyonin hollantilaishyökkääjä Memphis Depay, 26. Joukkueensa kapteeni teki viime kaudella Lyonille 22 ottelussa 15 maalia, ja oli erittäin tärkeässä roolissa siinä, että Lyon eteni aina Mestarien liigan välieriin asti.

Uuden Ligue 1 -kauden Depay avasi niin ikään räväkästi hattutempulla. Hänen sopimuksensa kuitenkin umpeutuu tämän kauden päätyttyä, eivätkä jatkosopimusneuvottelut näytä johtavan tulokseen. Niinpä Lyon valmistautuu myymään johtavan pelaajansa, ja Depayn entinen maajoukkuevalmentaja Ronald Koeman vaikuttaa halukkaalta tuomaan hänet Barcelonaan.

Lyonin hintapyyntö on tiettävästi 30 miljoonaa euroa. Barcelonan talous on kuitenkin tiukoilla koronakriisin vuoksi. Niinpä Barcelonassa harkitaan puolustaja Samuel Umtitin liittämistä osaksi kauppaa siirtosumman alas painamiseksi.

Umtiti siirtyi Barcelonaan juuri Lyonista kesällä 2016, joten hän voisi hakea uutta nousua uralleen tutussa ympäristössä. Viimeistä kahta vuotta Barcelonassa ovat häirinneet polvivaivat pahemman kerran.

Lyonin pitkäaikainen puheenjohtaja Jean-Marie Aulas vahvisti viikonvaihteessa Telefootille, että Barcelona on Depaysta kiinnostunut. Barca ei kuitenkaan ole liikkeellä yksin.

– Memphisin sopimus on umpeutumassa. Koeman haluaa hänet Barcelonaan, mutta myös AS Roma tavoittelee pelaajaa, Aulas totesi.

Myös Lyonin valmentaja Rudi García osoitti urheiluhenkeä ja sanoi suhtautuvansa Depayn siirtotoiveeseen hyvin ymmärtäväisesti.

– Jos pelaajallani on mahdollisuus pelata seurassa, joka on rakennettu voittamaan Mestarien liiga – ja sellaisia Memphis kohtasi viime kaudella monta – vien hänet sinne henkilökohtaisesti autollani, García letkautti.

[readmore from=Depay-Memphis]

Memphis Depay itse toppuuttelee siirtopuheita, mutta hän myös kehui suhdettaan maajoukkuevalmentaja Koemaniin, joka piti tähän yhteyttä Depayn toipuessa polvivammastaan.

– Koeman oli vahvasti läsnä toipumisessani ja tuli tapaamaan minua Roomaan. Kun harjoittelin Hollannissa, hän tuli tapaamaan minua. Meidän suhteemme on hyvä, Depay kertoi.

Lähteet: Mundo Deportivo ja Goal