Ranskalaishyökkääjä Ousmane Dembélé on pelannut tällä kaudella ehjän ja hyvän kauden Barcelonassa. Kun etenkin kausilla 2017-2018 ja 2019-2020 loukkaantumiset vaivasivat, on 23-vuotias Dembélé pysynyt enimmäkseen terveenä. 40 ottelussa on syntynyt kymmenen maalia ja neljä maalisyöttöä, eli lähes yhtä paljon kuin toissa kaudella.

Dembélén sopimus Barcelonan kanssa kattaa vielä ensi kauden. Barcelona on halukas sopimusta jatkamaan, mutta täysin vakuuttunut Dembélé itse ei vaikuta asiasta olevan. Hän totesi beIN Sportsin haastattelussa olevansa Barcassa ”onnellinen”, mutta jätti muuten tulevaisuuden suunnitelmansa auki.

– Katsotaan nyt, mitä tulevaisuuteni kanssa tulee tapahtumaan, Dembélé kuittasi.

Dembélé on saanut tällä kaudella Ronald Koemanin alaisuudessa säännöllistä peliaikaa paremmin kuin aiemmilla neljällä Barcan kausillaan. Hän kommentoi haastattelussa myös elämäntapoihinsa kohdistettua arvosteltua. Dembélé on myöhästellyt vuosien saatossa Barcelonan harjoituksista, ja hänen unirytmiään on sanottu epäsäännölliseksi ja ruokailutottumuksiaan ei kovin urheilijalle sopivaksi.

– Barcassa ei voi pelata neljää kautta ilman terveellisiä elämäntapoja, Dembélé kuittasi puheet.

Dembélé on tunnetusti pelaaja, joka käyttää hyvin molempia jalkojaan. Nyt hän sanoi haastattelussa, että kuljettaa palloa mieluiten vasemmalla, ja laukoo mieluiten oikealla.

Mikäli ranskalainen lähtisi Barcelonasta, voisi looginen osoite olla Valioliigassa, sillä kaikki hänen suosikkinsa löytyvät Valioliigan suurseuroista. Esikuvakseen Dembélé nimeää Arsenalin Pierre-Emerick Aubameyangin, yhdeksi tämänhetkisistä suosikeistaan Manchester Cityn Riyad Mahrezin ja suosikkivalmentajakseen Chelsean Thomas Tuchelin. Dembélé oli Aubameyangin ja Tuchelin kanssa yhtä aikaa Borussia Dortmundissa kaudella 2016-2017 ennen Barcelonaan siirtymistään.

[readmore from=Dembele-Ousmane]

Lisäksi Dembélé paljasti haastattelussa saaneensa Barcelonan pelaajilta uuden lempinimen.

– Nyt minua sanotaan Eto’oksi, hän kertoi.

Kamerunilaishyökkääjä Samuel Eto’o pelasi Barcelonassa vuosina 2004-2009. Dembélé sai lisänimensä tiettävästi siksi, koska hän on siirtynyt viime aikoina usein laitahyökkääjän tontilta kärkimieheksi.

Lähde: AS