Kun Barcelona rökitti lauantaina La Ligassa Alavésia maalein 5-1, oli peli samalla juhlaottelu ranskalaislaituri Ousmane Dembélélle. 23-vuotias Dembélé tuli kentälle reilut kymmenen minuuttia ennen ottelun päättymistä, ja pelasi siten tasan sadannen pelinsä Barcelonan paidassa.

Barcelonalle Dembélén tasaluku merkitsi kulujen kasvua, sillä 100 pelattua ottelua merkitsi bonuspykälän täyttymistä. Sen johdosta Barcan pitää pulittaa Dembélén vanhalle seuralle viisi miljoonaa euroa lisää.

Barcelona hankki Dembélén Dortmundista elokuussa 2017. Ranskalaisnuorukaisen alkuperäinen siirtosumma oli 105 miljoonaa euroa, mutta siihen sidottiin monenlaisia menestykseen sidottuja bonusmaksuja. Nyt, kolme ja puoli vuotta myöhemmin summa on noussut jo 140 miljoonaan euroon. Bonuksista 5 miljoonaa euroa oli sidottu 25, 50, 75 ja 100 pelatun ottelun rajapyykkeihin, ja ne kaikki ovat nyt siis täyttyneet.

[readmore from=Dembele-Ousmane]

Jos kaikki sopimuksessa olleet menestyspykälät täyttyvät, voi Dortmundin saama korvaus nousta vielä kahdeksalla miljoonalla 148 miljoonaan euroon. Se tekisi Dembéléstä Barcelonan seurahistorian kalleimman pelaajan. Toistaiseksi ennätys on vielä Liverpoolista 145 miljoonalla eurolla hankitun Philippe Coutinhon nimissä. Coutinho siirtyi Barcelonaan tammikuussa 2018.

Lähde: AS