Barcelona on selvittänyt Copa del Reyssä tiensä puolivälierävaiheeseen. Levante kaatui Camp Noulla toisessa osaottelussa puhtaasti 3-0.

Näin yhteismaalit menivät 4-2 katalonialaisseuran eduksi.

Torstaina ennen peliä kuohutti Barcelonan sääntörikkomus Chumin luvattomasta peluuttamisesta avausosassa (lue lisää). Levante aikoo perjantaina valittaa päätöksestä Espanjan jalkapalloliitolle.

Ottelun kulku

Barca oli lähellä avausmaalia 14. minuutilla. Lionel Messi ampui vapaapotkusta 20 metristä uhkaavan vedon kohti vasenta ylänurkkaa, mutta Aitor Fernández venyi laukauksen tielle.

Isännät etenivät ensimmäisellä puoliskolla kuskin paikalla ja seuraava tilanne syntyi 12 minuuttia myöhemmin. Ousmane Dembélén keskitykseen nousi boksissa Arturo Vidal, jonka puskuyritys pomppasi maalin yli.

Puolen tunnin kohdalla Barcelonan avausmaali lopulta syntyi. Messi syötti Dembélén irti ja ranskalainen nosti Levante-puolustajan kautta pallon Fernándezin yli maaliverkkoon.

Laituri Dembélé tuplasi maalimääränsä heti seuraavassa tilanteessa. Fernández jätti vastaantulollaan vapaan tilan ja ranskalainen sijoitti pelivälineen vasemmalta pienestä kulmasta Levante-vahdista kimmoten tyhjiin.

Barcelona laittoi pallon kolmatta kertaa verkkoon heti toisen puoliajan alussa, kun Philippe Coutinho laukoi pallon lähietäisyydeltä reppuun. Osuma hylättiin paitsiolipun noustua.

53. minuutilla isännät saivat kolmannen osumansa. Vapaaksi murtosyötön jälkeen irtaantunut Dembélé tarjoili oikealta vierelle ja Messi chippasi pelivälineen matalana verkon perukoille.