Barcelonan Ousmane Dembélé on pysynyt sitkeästi otsikoissa useamman viikon ajan.

Dembélé on osoittanut olevansa kentällä parhaimmillaan äärimmäisen lahjakas pelaaja hyökkäyssuuntaan. Hyviä otteita ovat kuitenkin varjostaneet epäammattimaiset tempaukset, kuten toistuva myöhästely joukkueen tapahtumista.

Tuorein myöhästyminen nähtiin viime sunnuntaina, kun Dembélé saapui harjoituksiin kaksi tuntia myöhässä. Syy oli ilmeisesti se, että ranskalainen oli nukahtanut.

Viime kesään asti Barcelonan urheilutoimenjohtajana toiminut Robert Fernández ihmettelee, miten espanjalaismedia saa niin nopeasti tietää Dembélén oikutteluista. Fernández – joka oli vahvasti vaikuttamassa Dembélén hankintaan kesällä 2017 – vihjasi siihen malliin, että Barcelonassa olisi myyrä.

– Lehdistö on nyt paljon puhunut tästä nukahtelusta. Tiettyyn pisteeseen asti se [nukahtelu] ei ole mielestäni erityisen huono asia. Olen nähnyt monia pelaajia, jotka ovat nukahdelleet. Minä sen sijaan ihmettelen sitä, miten uutiset nukahtamisesta julkaistiin niin nopeasti, Fernández sanoi Marcan mukaan.

– Miten on mahdollista, että lehdistö saa tietää asioista näin nopeasti? En sano, että seuraa yritettäisiin horjuttaa sisältä päin, mutta mielestäni pelaajaa on suojeltava.

– On totta, että hän on tehnyt useita virheitä, mutta meidän on puolustettava häntä aivan kuten olemme puolustaneet seuran muita pelaajia.

Fernández kertoi myös, että Barcelona tiesi Dembélén kentän ulkopuolisista ongelmista ennen pelaajan hankkimista.

[readmore from=Barcelona]

– Tiesimme kyllä tästä myöhästelystä, mutta halusimme silti hankkia hänet. Hän omaa niin valtavan potentiaalin. Jos hän olisi ollut 27-vuotias, emme olisi hankkineet tällaista pelaajaa, mutta uskon, että 21-vuotiaan pelaajan elämänhallintaan voi vielä vaikuttaa.

Fernández sanoi vielä, että joukkuetovereilta tuleva läksytys on paljon tärkeämpää kuin seurajohdon määräämät rangaistukset.

– Luin, että Barcelonan kapteenisto jutteli Ousmanen kanssa ongelmista. Jos se on totta, se on erittäin tärkeää. Pelaaja ymmärtää asiat paljon paremmin, kun ne hoidetaan pelaajien kesken.