Yksi kuluvan kesän odotetuimmista pelaajasiirroista koskee epäilemättä Ajaxin ja Hollannin A-maajoukkueen 19-vuotiasta huipputopparia Matthijs de Ligtiä. Kapteeni tulee Ajaxista käytännössä varmasti poistumaan, mutta uudesta seurastaan De Ligt ei ole vihjeitä juuri antanut. Vielä Nations League -finaalin jälkeenkin De Ligt vakuutteli, että päätöstä ei ole vielä tehty, ja nyt on lomailun aika.

Huhumyllystä ei vesi kuitenkaan hevillä lopu. Viimeksi tiistaina Catalunyaradion Club de la Mitjanit -ohjelmassa kerrottiin, että Barcelona olisi päässyt Ajaxin kanssa De Ligtin siirtosummasta lopulliseen sopuun. Mikäli De Ligtin valinta on Barca, maksaa katalaaniseura Ajaxille korvauksena 75 miljoonaa euroa.

Ohjelmassa puhuneet eivät kuitenkaan usko, että siirrosta vielä kesäkuun aikana tiedotetaan, vaan maaliin saaga saataneen vasta heinäkuun puolella.

El club de la mitjanit

@ClubMitjanit
🔥 DE LIGT-BARÇA, 75 MILIONS 🎙️ @orioldomenech:

🔊 "La xifra ja està acordada i és el que el Barça pagarà si De Ligt decideix venir. L'acord entre els dos clubs és total"

🔊 "Si ve al Barça, dubto que ho anunciïn al mes de juny. Ho anunciaran al juliol"

#ClubMitjanit

Vaikka Ajax ja Barcelona yhteisymmärryksen löysivätkin, on Camp Noulle tulo kuitenkin kaikkea muuta kuin varmaa. AS arvelee, että Barcelonan sijaan De Ligt on päätymässä sittenkin Paris Saint-Germainiin.

[readmore from=De-Ligt-Matthijs]

Lehden mukaan De Ligtillä on epäilyksiä sekä Barcelonan tarjouksen että pelillisen tilanteen suhteen, ja siksi valinta voikin olla PSG. De Ligt uskoo, että PSG voisi sopia hänen uransa seuraavaksi askeleeksi Barcelonaa paremmin. Pariisissa peliminuutteja olisi todennäköisesti tarjolla paljon Barcelonaa varmemmin, ja juuri peliajan merkitystä De Ligt on haastatteluissaan korostanut.

Myös Manchester United on De Ligtiä riveihinsä havitellut.

Lähteet: AS ja Caughtoffside