Matthijs de Ligt on kesän siirtoikkunan kuumimpia nimiä.

Vasta 19-vuotias toppari on jo Ajaxin kapteeni ja nuorukainen on johtamassa joukkuettaan kovaa vauhtia kohti Mestarien liigan finaalia.

De Ligtin sopimus ulottuu kesään 2021, mutta jo nyt pidetään käytännössä varmana, että puolustaja siirtyy suurempaan seuraan tänä kesänä. Sen sanoi jo ääneen Ajaxin päävalmentaja Erik ten Hag.

Ten Hagin tietojen mukaan de Ligtin osoite olisi joko Barcelona tai Bayern München. Italian yleisradio RAI Sport puolestaan uutisoi hiljattain, että Juventus olisi luopunut kilpajuoksusta ja yrittäisi de Ligtin sijaan saada Samuel Umtitin Barcelonasta.

[readmore from=Barcelona]

Nyt samainen RAI Sport kertoo, että Ajaxin urheilutoimenjohtaja Marc Overmars olisi kertonut Juventus-kollegalleen Fabio Paraticille, että de Ligt on siirtymässä nimenomaan Barcelonaan. Italialaislehti Calciomercato puolestaan kertoo, että samassa tapaamisessa Overmars olisi sanonut hintalapun olevan noin 80 miljoonaa euroa. Tapaamisen kerrotaan tapahtuneen Ajaxin ja Juventuksen Mestarien liiga -kohtaamisen yhteydessä.

Koko ajan näyttää vahvemmin siltä, että Ajax-ystävykset de Ligt ja Frenkie de Jong pelaavat jatkossakin samassa seurassa. De Jong ja Barcelonahan sopivat tänä kesänä toteutuvasta siirrosta jo talvella. 21-vuotiaasta de Jongista Barcelona maksaa 75 miljoonaa euroa.