Ajax-kippari vaitonainen Barca-huhuista: ”Nyt ei ole oikea hetki”

© Kuva: Getty Images

Ajaxin kapteeni Matthijs de Ligtiä on pidetty jo muutaman vuoden ajan tulevaisuuden tähtipuolustajana, mutta tällä kaudella hän loikkasi kunnon rytinällä tähtitaivaalle. 19-vuotias toppari johdatti joukkonsa pienen askeleen päähän Mestarien liigan finaalista ja Hollannissa tuplamestaruuteen.

De Ligt on pelannut tällä kaudella Ajaxissa uskomattomat 4 848 peliminuuttia 55 ottelussa. Päälle tulee vielä maajoukkueessa pelatut 675 minuuttia, joten nuoren puolustajan urakka on ollut valtava: yhteensä 5 523 pelattua minuuttia yhden kauden aikana.

Nyt edessä on pieni huili ennen Hollannin Nations Leaguen Final Four -koitoksia. Vahvojen huhujen mukaan De Ligt loikkaa kesällä isompiin ympyröihin. Yleinen olettamus on, että puolustaja seuraa pelikaveriaan Frenkie de Jongia Barcelonaan, mutta näitä huhuja De Ligt ei halunnut vielä keskiviikkona kommentoida.

– Nyt ei ole oikea hetki puhua tulevaisuudestani. En tiedä, seuraanko Frenkie de Jongia, De Ligt totesi Fox Sportsin haastattelussa.

– Minun on vielä analysoitava asioita. Näemme aikanaan, mitä tapahtuu. En voi sanoa mitään, mutta katsotaan kesän päätteeksi. Mikään ei ole vielä varmaa.

De Ligt oli Ajaxin tuplamestaruuden varmistuttua haikeilla mielin päättynyttä kautta ajatellessaan.

– Tämä joukkue on fantastinen. Koko joukkue koostuu kavereista. Olen ollut todella onnellinen tästä mahtavasta kaudesta. Joukkueella on loistava yhteishenki. Olemme ylpeitä ja olen nauttinut suuresti cupista, liigasta ja Mestarien liigasta, putoamisestamme huolimatta, De Ligt hehkutti.

De Ligt teki kauden aikana seitsemän maalia ja antoi neljä maalisyöttöä.

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää