Hollannin A-maajoukkueen päävalmentaja Ronald Koeman on julkisesti kertonut, että hänen unelmansa on valmentaa Barcelonaa, jota hän edusti pelaajana jo vuosina 1989-1995 ja apuvalmentajana 1998-2000.

Koeman, 57, on myös kertonut, että hänen ja Hollannin jalkapalloliiton sopimuksessa on klausuuli, joka antaa hänen lähteä maajoukkueesta tämän vuoden EM-kisojen jälkeen. Kisat siirtyivät kuitenkin vuodella eteenpäin koronaviruspandemian takia.

Aiemmin tänä keväänä Koeman paljasti, että Barcelona kosiskeli häntä päävalmentajakseen jo tammikuussa, kun Ernesto Valverde sai kenkää. Hän halusi kuitenkin pitää lupauksensa Hollannin jalkapalloliitolle. Päävalmentajan pesti meni Quique Setiénille, joka sai kesään 2022 asti ulottuvan sopimuksen.

Koeman seuraa joka tapauksessa aktiivisesti Barcelonan otteluja. Viime kesänä hän sai jälleen yhden hyvän syyn katsoa entisen seuransa pelaamista, kun Hollannin maajoukkueen keskikenttäpelaaja Frenkie de Jong siirtyi Ajaxista Barcelonaan.

De Jong, 23, on pelannut debyyttikaudellaan Kataloniassa 37 ottelua. Hän on päässyt uudessa seurassaan heti isoon rooliin, mutta hollantilaistaiturilta odotetaan vielä enemmän.

Koemanin mukaan osasyy de Jongin ailahtelevalle tasolle on se, ettei hän ole päässyt pelaamaan luontaisimmalla tontillaan eli keskikentän pohjalla. Sitä paikkaa miehittää Barcelonassa itseoikeutetusti Sergio Busquets. De Jongia on hyödynnetty keskikentällä hieman ylempänä.

– Olen katsonut de Jongin takia enemmänkin heidän pelejään. Toivottavasti he voittavat La Ligan. Mestarien liigassa heidän on kehitettävä otteitaan, jos he haluavat voittaa sen, sanoi Koeman Catalunya Radion haastattelussa.

Koeman on valmentanut Hollannin maajoukkuetta helmikuusta 2018 lähtien. Kuva: Getty Images

– Minusta de Jong on pelaaja, joka pystyy sopeutumaan uudelle pelipaikalle keskikentällä. Mutta olen yhä sitä mieltä, että hänen paras paikkansa on juuri puolustusnelikon edessä, missä Busquets pelaa.

– Se on hänen paras paikkansa. Siinä hän pelaa maajoukkueessa ja siinä hän pelasi Ajaxissa.

– Muihin paikkoihin totuttelu ei ole huono asia. Hän on yhä nuori pelaaja ja nuorille pelaajille on annettava aikaa. Hän näyttää kykynsä Barcelonan paidassa pian. Hän on tehnyt niin Ajaxissa ja maajoukkueessa.

– Minulla ei ole epäilystäkään, etteikö hän olisi oikea pelaaja Barcelonalle. Hän tietää pystyvänsä parempaan, mutta hän suhtautuu kaikkeen rauhallisesti, koska hän on onnellinen Barcelonassa.