Ajaxin valmentaja Erik ten Hag on arvostellut sitä, kuinka hänen entinen suojattinsa Frenkie de Jong pelaa Barcelonassa liian hyökkäävässä roolissa. 22-vuotias De Jong teki sunnuntaina Real Betisiä vastaan kauden toisen maalinsa. Maalisyöttöjä hollantilainen on kirjauttanut tililleen neljä, kaikkiaan 32 ottelussa.

Erik ten Hag on kuitenkin vakuuttunut siitä, että De Jong on parhaimmillaan, kun hän pääsee pelaamaan alempana kenttämuodostelmassa.

– Ei hän ole maalintekijä. Hän on pelaaja, joka jakaa palloa pelikavereille, jotka syöttävät tai tekevät maaleja omilta pelipaikoiltaan, Ten Hag sanoi hollantilaiselle Ziggo Sportille.

– Kerran komensin hänet pois hyökkäyksestä, valmentaja muisteli.

– Kysyin häneltä: ”Pelaatko kymppipaikalla? Milloin sitten alat tehdä maaleja”?

[readmore from=De-Jong-Frenkie]

Ten Hag kertoi pitävänsä edelleen yhteyttä sekä De Jongin että Juventukseen siirtyneen Matthijs de Ligtin kanssa. Hän olisi pitänyt molemmat mielellään valmennuksessaan vielä ”vuoden tai kaksi”, sekä Ajaxin että hollantilaisen jalkapalloilun intressejä ajatellen.

– Heidän kanssaan voi edetä pidemmälle Mestarien liigassa, sillä he ovat erittäin laadukkaita jalkapalloilijoita, Ten Hag kehaisi.

Lähde: AS