Barcelonan alkukausi on ollut vaikea, vaikka se johtaakin La Ligaa tällä hetkellä. Kun otteluita on pelattu 13, katalonialaiset ovat hävinneet jo kolme ottelua. Joukkueen onneksi myös pahimmilla kilpailijoilla (Real Madrid ja Atletico Madrid) on ollut vaikeaa.

Mestarien liigan alkulohkovaiheessa neljä pelattua ottelua ovat tuottaneet kahdeksan pistettä. Jatkopaikka pudotuspeleihin ei ole kuitenkaan vielä varma. Keskiviikkona se kohtaa tärkeässä kotiottelussa Dortmundin.

Viime kesänä Barcelonaan Ajaxista siirtynyt keskikenttäpelaaja Frenkie de Jong kertoi espanjalaislehti Marcalle, että uskoo joukkueen parantavan otteitaan kauden edetessä.

– Luonnollisesti tiedämme, että meidän pitää parantaa. Teemme paljon töitä sen eteen. Mutta emme ole pelanneet niin huonosti, kuin ihmiset ajattelevat, de Jong sanoi.

Hollantilainen keskikenttäpelaaja on iloinen siitä, että joukkuekaverit ovat auttaneet häntä sopeutumaan uuteen ympäristöön.

– Koko joukkue on auttanut minua paljon. Jos minun täytyy nimetä yksi pelaaja, joka minua on eniten auttanut, minun täytyy varmaan sanoa Sergio Busquets. Hän on auttanut minua todella paljon, de Jong kertoi.