Yksi Frenkie de Jongin edustajista kommentoi Aftonbladetille, miten Hollannin maajoukkuepelaaja päätyi Ajaxista Barcelonaan.

Seurat löivät siirron lukkoon viime tammikuussa ja de Jong, 22, saapui Barcelonaan kesällä. Kaikkea sitä ennen hänestä käytiin kuitenkin kiivasta taistelua useiden suurseurojen välillä.

De Jongin agentin Hasan Cetinkayan mukaan Ajax oli aikeissa myydä huippulupauksen 50 miljoonalla, mutta hän kannusti amsterdamilaisseuran urheilutoimenjohtaja Marc Overmarsia ja toimitusjohtaja Edwin van der Saria tähtäämään korkeammalle. Lopullinen siirtosumma oli 75 miljoonaa euroa.

– Sanoin heille, että meidän ei pitäsi myydä häntä 50 miljoonalla, myydään hänet sadalla miljoonalla. Emme tee pelkästään hollantilaisseurojen ennätystä, vaan myös hollantilaispelaajien kaikkien aikojen siirtoennätyksen. Ja yhtäkkiä huoneessa oli mahtava tunnelma, kommentoi Cetinkaya Aftonbladetille.

– PSG, Manchester City ja Juventus tekivät lähes kaiken mahdollisen hankkiakseen Frenkien, mutta Barcelona oli aina ensimmäinen vaihtoehto.

Cetinkayan mukaan pitkään pinnan alla kytenyt jännitys purkautui Barcelonassa, kun de Jong allekirjoitti sopimuksen katalonialaisten kanssa.

– Barça oli valtavan paineen alla siirron toteuttamisesta. En ollut ikinä nähnyt mitään sellaista. He olivat niin helpottuneita, kun he saivat siirron läpi, että (entinen) urheilutoimenjohtaja Pep Segura rupesi itkemään, kun asiakirjat allekirjoitettiin.

– Minäkin liikutuin hieman ja tirautin kyyneeleen, kun näin sen. Itken todella harvoin. Halasimme, korkkasimme samppanjan ja myöhemmin menimme Alin (Dursun, de Jongin toinen edustaja) ja koko de Jongin perheen kanssa todella hyvään ravintolaan Barcelonan vuorille. Joimme Espanjan parasta viiniä, söimme fantastiset pihvit ja kaikki nauroivat ja olivat onnellisia.

De Jong on tähän mennessä pelannut Barcelonassa kahdeksan ottelua, joissa hän on tehnyt yhteensä yhden maalin ja syöttänyt toisen.