Raha ei ratkaissut De Jongin Barca-siirtoa – ”Emme voi kilpailla Cityä tai PSG:tä vastaan”

© Kuva: Getty Images

Barcelona tiedotti tammikuussa, että hollantilainen keskikenttälupaus Frenkie de Jong siirtyy ensi kesänä Camp Noulle Blaugranan riveihin. Barcelona maksoi De Jongista Ajaxille 75 miljoonaa euroa, mutta summa voi nousta vielä 11 miljoonalla mahdollisten bonuspykälien myötä.

Barcelonan varapuheenjohtaja Jordi Mestre kuitenkin vakuuttaa, että raha ei nuorukaisen siirtopäätöstä ratkaissut, vaan vaakakupissa painoivat monet muutkin seikat. De Jong haluttiin Barcaan ennen kaikkea sopivan pelityylin takia, ja hänen tieltään voi joutua väistymään joku La Masian kasvatti.

– Olemme tehneet parhaamme niiden pelaajien kanssa, joiden haluaisimme jäävän seuraan, mutta loppujen lopuksi pelaaja lähtee, jos hän haluaa lähteä. Jos joku ei halua pelata Barcassa, ovi on auki. Se pätee myös edustusjoukkueeseen, Mestre toteaa Sportin haastattelussa.

– Sanon näin, koska on myös paljon pelaajia, jotka haluavat tulla tänne. Siitäkin huolimatta, että he menettäisivät rahaa, kuten Jean-Clair Todibon ja De Jongin tapauksessa.

– Tiesimme, että De Jong on erittäin haluttu pelaaja, ja monet joukkueet halusivat hänet. Sama pätee Todiboon, vaikkei hänestä niin paljon puhutakaan. Barca ei pysty kilpailemaan rahalla PSG:tä tai (Manchester) Cityä vastaan. Meidän täytyy käyttää muita argumentteja ja pelata korttimme oikein, Mestre lataa.

– (puheenjohtaja Josep MaríaBartomeu päätti lyödä kaikki lihat grilliin ja nousi lentokoneeseen. Vaikka De Jong sanoikin meille, että hän haluaa pelata Barcassa, on totta, että rahalliset tarjoukset saivat hänet empimään. Hänkin on vain ihminen.

– De Jong ja Todibo olisivat saaneet enemmän rahaa muualta. Jos kyse olisi ollut pelkästään rahasta, De Jong ei olisi tullut Barcaan. Siksi voin sanoa ylpeydellä, että De Jongin hankkiminen oli suuri menestys koko seuran rakenteilta.

Korvatillikasta PSG:lle Mestre ei halunnut puhua, vaan hän muotoili värväyksen mieluummin Barcan menestykseksi. Siirto vaati kuitenkin suostuttelua.

– Onnistuimme hurmaamaan De Jongin. Puhuimme hänelle seurasta, kaupungista, pelityylistämme, jalkapalloilijoistamme, stadionistamme, La Ligan tasosta ja joukkueesta, joka taistelee aina jokaisesta pokaalista. Toisin sanoen kaikesta muusta kuin rahasta.

Mestre paljasti samassa yhteydessä, että hollantilaisen sopimus solmittiin itse asiassa jo joulun tienoilla, 27. joulukuuta, vaikka siitä tiedotettiinkin lopulta vasta tammikuun lopussa.

– Allekirjoitin sopimuksen samana päivänä, kun esittelimme Jeison Murillon, yhdessä puheenjohtajan ja toimitusjohtajan kanssa.

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää