Barcelona, Real Madrid ja Athletic Bilbao ovat ilmoittaneet haastavansa La Ligan ja pääomasijoitusyhtiö CVC:n solmiman sopimuksen.

Kyseiset kolme seuraa vastustivat projektia jo viime kuussa, kun Espanjan kahden korkeimman sarjaportaan 42 seurasta 38 puolsivat sitä. Alunperin myös Real Oviedo vastusti sopimusta, mutta se on sittemmin muuttanut mielipiteensä.

La Ligan ja CVC:n yhteistyösopimus on Sky Sportsin mukaan 2,2 miljardin euron arvoinen. Sopimuksen myötä CVC saa jatkossa 11 prosentin oikeuden La Ligan audiovisuaalisiin sisältöihin 50 vuoden ajaksi sitä vastaan, että se syytää rahaa La Ligaan. Valtaosa CVC:n jakamasta rahasta on tarkoitettu seurojen infrastruktuuri- ja modernisointiprojektien kehittämiseen sekä pelaajahankintoja varten.

Barça, Madrid ja Athletic ovat kritisoineet La Ligan ja CVC:n sopimusta siitä, että sitä on valmisteltu ilman vaadittavaa läpinäkyvyyttä. Lisäksi sopimus ei ole seurojen mielestä niille taloudellisesti kannattava. Myös Espanjan jalkapalloliitto RFEF on tuominnut diilin ja kutsunut sitä virallisessa tiedotteessaan ”täysin lainvastaiseksi”.

Real Madrid ilmoitti viime kuussa, että se suunnittelee oikeustoimia La Ligan puheenjohtajaa Javier Tebasia sekä CVC Capital Partnersin johtajaa Javier de Jaime Guijarroa vastaan.

Barcelona kertoo tuoreessa tiedotteessaan seuran talouskomitean tekemästä tutkimuksesta, joka tuli siihen lopputulokseen, että ”sopimuksessa ei ole järkeä Barcelonalle sen hinnan, saatavan kompensaation tai velvoitteiden keston tai laadun kannalta”.

La Ligan tiedottaja kommentoi uutistoimisto Reutersille, että Barcelonan, Real Madridin ja Athletic Bilbaon toimet kielivät siitä, että ne eivät halua kilpailijoidensa kehittyvän.

– On yllättävää, että he haastavat jotain, mikä ei itse asiassa vaikuta heihin. He vain hyötyisivät La Ligan kasvusta tulevina vuosina.

– La Ligalla on 39/42:n seuran tuki sopimukselle. Me jatkamme CVC:n kanssa työskentelyä tässä projektissa, jonka uskomme varmasti olevan hyväksi La Ligalle ja sen seuroille.

LUE MYÖS: