Marc Cucurella on ollut yksi La Liga -kauden positiivisimmista yllättäjistä.

Vielä viime kaudella Eibarissa pelannut Cucurella on noussut Getafessa José Bordalásin alaisuudessa astetta ylemmäksi vasemman keskikenttäpelaajan ja laiturin rooliin.

21-vuotias Cucurella on Getafessa tämän kauden lainalla kasvattajaseurastaan Barcelonasta. Getafella on Cucurellaan kuuden miljoonan euron osto-optio, ja Marcan mukaan seura on jo käyttänyt sen, joten Getafe omistaa Cucurellan kaikki pelaajaoikeudet.

Barcelonalla on Cucurellaan vielä 15 miljoonan euron takaisinosto-optio, mutta Mundo Deportivon mukaan seura on päättänyt jättää sen käyttämättä, joten Cucurella jää Coliseumille ensi kaudeksikin, ellei Getafe myy avainpelaajansa kesällä muihin maisemiin.

Cucurella on Bordalásin ehdoton luottopelaaja, ja onkin yksi joukkueen peliaikakuninkaista. Getafe pelaa toista kautta putkeen seurahistoriansa parasta kautta, ja on selvittänyt tiensä jo Eurooppa-liigan neljännesvälieriin pudotettuaan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Ajaxin.

La Ligassa Getafe on viidentenä tasapisteissä Mestarien liigaan oikeuttavalla neljännellä sijalla olevan Real Sociedadin kanssa.