Marc Cucurella kuuluu kuluvan La Liga -kauden positiivisimpiin yllätyksiin.

Laitapuolustajana aiemmin urallaan pelannut Cucurella on pelannut Getafessa José Bordalásin alaisuudessa keskikentän laidalla.

Cucurella kuuluu Bordalásin ehdottomiin luottomiehiin ja onkin saanut eniten peliaikaa tällä kaudella kaikista joukkueen kenttäpelaajista.

Cucurella on kuluvan kauden Getafessa lainalla Barcelonasta. Getafella on Cucurellaan kuuden miljoonan euron arvoinen osto-optio kauden jälkeen ja nyt jo pidetään varmana, että Getafe aikoo sen käyttää.

21-vuotias Cucurella on herättänyt Copen mukaan useamman suuren eurooppalaisen seuran kiinnostuksen. Lähde kertoo Atléticon ja Sevillan tarkkailevan Cucurellan otteita. Atlético olisi jo tiettävästi kysynyt Getafelta Cucurellan tilanteesta. Bundesliigaseuroista Borussia Mönchengladbach ja Huuhkaja-vahti Lukas Hradeckyn Leverkusen ovat niin ikään kiinnostuneita Cucurellasta.

Kiinnostus ei jää siihen, sillä myös Arsenalin ja Tottenhamin kerrotaan olevan kiinnostuneita maksamaan Cucurellan tulevassa kesäisessä Getafe-sopimuksessa oleva noin 20 miljoonan euron ulosostopykälä. Barcelona saa tulevasta siirtosummasta 40 prosenttia itselleen.

Cucurellan Getafe pelaa seurahistoriansa parasta kautta, kamppailee La Ligassa paikasta Mestarien liigassa ja otti viime viikolla vahvan otteen Eurooppa-liigan neljännesvälieräpaikasta voitettuaan Ajaxin Coliseumilla 2-0.

Vielä ei ole tosin tiedossa, haluaako Bordalásin ehdotonta luottamusta nauttiva Cucurella poistua Getafesta kesällä.