Philippe Coutinhon, 29, pääsy kentälle saatetaan Barcelonassa evätä, vaikka häntä ei myytäisikään tänä kesänä.

Blaugrana on yrittänyt kaupitella Coutinhoa päästäkseen eroon hänen palkkaansa menevistä kuluista.

Tämänhetkisessä tilanteessa Barcelona maksaa pelaajilleen liikaa liikaa (125 prosenttia tuotoista). Seura on ylittänyt LaLigan asettaman palkkakaton. Yhdessä Antoine Griezmannin, 30, kanssa Coutinho on yksi korkean profiilin pelaajista, joita Kataloniassa tarjotaan alihintaan.

Coutinho savusti tiensä Liverpoolista Barcelonaan 135 miljoonan euron siirrolla tammikuussa 2018. Hän on kuitenkin ollut Espanjassa ankara pettymys. Parhaat suorituksensa hän antoi bundesliigajätti Bayern Münchenille, jonne hänet lainattiin kaudeksi 2019–20.

Vuodenvaihteessa brasilialainen loukkasi vakavasti polvensa, ja hän on siitä lähtien seurannut otteluita televisiosta ja katsomosta.

Barcelona väistämättä tekee tappiota, vaikka joku Coutinhon kesällä värväisikin. Keskikenttäpelaajan markkina-arvo on eri lähteissä noin 20–30 miljoonaa euroa.

[readmore from=Coutinho-Philippe]

Kaikkein vaikeinta Barçan kannalta on löytää sellainen seura, joka on valmis ottamaan kontolleen Coutinhon 20 miljoonan euron vuosipalkan.

Vaikka Barcelona ei onnistuisi myymään Coutinhoa, se saattaa silti pitää hänet siirtolistalla ja asettaa hänet pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle.

Diario AS:n mukaan Barcelona joutuu maksamaan 20 miljoonaa euroa Liverpoolille, jos Coutinho pelaa vielä kymmenen ottelua katalonialaisten peliasussa. Tämä johtuu brassin sopimukseen kirjatuista ehdoista.

Coutinhon sopimuksen purkaminen kokonaan kustantaisi Barcelonalle jopa 50 miljoonaa euroa, ellei hän suostuisi tekemään sitä jonkinlaisessa yhteisymmärryksessä.

20 miljoonan euron hintaisen klausuulin takia Barcelonalle ei ole juuri hyötyä neuvotella Coutinhon kanssa palkanalennuksesta ja antaa hänelle uutta näytönpaikkaa, minkä myötä hän saisi sata peliä täyteen Barcelonassa.