Barcelona sai riveihinsä tavallaan yhden Mestarien liiga -voittajan, vaikka joukkue putosi puolivälierissä.

Philippe Coutinho pääsi nostamaan isokorvaista pyttyä sunnuntai-iltana Bayern Münchenin riveissä. Samalla päättyi Coutinhon lainapesti Saksassa, ja seuraavaksi on edessä paluu Barcelonaan.

– Haluan tehdä kovasti töitä ja pelata hyvän ensi kauden. En tiedä, tapahtuuko se Barcelonassa, mutta nyt minun on palattava sinne, Coutinho kommentoi lehdistölle ottelun jälkeen.

Jo pitkään on sanottu, että Barcelona yrittää vimmatusti myydä Coutinhon. Nyt suunnitelmiin on kuitenkin tullut muutos. Mundo Deportivo kertoo, että Barcan uusi päävalmentaja Ronald Koeman näkee Coutinholle käyttöä. MD:n tietojen mukaan Koeman aikoo soittaa Coutinholle lähipäivinä ja kertoa brasilialaiselle suunnitelmistaan.

28-vuotias Coutinho siirtyi Barcelonaan Liverpoolista tammikuussa 2018. Siirtosummaa on toistaiseksi maksettu 145 miljoonan euron edestä. Barcelonassa Coutinho ei ole missään vaiheessa löytänyt pelillistä kotiaan, ja päättyneen kauden hän pelasi lainalla Bayernissa.

Coutinhon sopimus Barcelonan kanssa ulottuu kesään 2023.

***

Mestarien liigan loppuottelussa Coutinho tapasi maajoukkuekaverinsa ja entisen Barcelona-pelaajan, Neymarin. Coutinho kertoi lehdistölle, miten hän päätösvihellyksen jälkeen lohdutti murheen murtamaan hyökkääjää.

– Sanoin Neymarille, että hän on pelannut hienon kauden ja että hän on mahtava pelaaja. Hän pääsee taistelemaan vielä monet kerrat pokaaleista ja maailman parhaan pelaajan palkinnosta, Coutinho sanoi.