Philippe Coutinhosta tuli tammikuussa 2018 maailman toiseksi kallein jalkapalloilija, kun Barcelona maksoi hänestä Liverpoolille 120 miljoonaa euroa. Sittemmin Coutinho on pudonnut rankingissa jaetulle neljännelle sijalle.

Coutinho on tehnyt Barcelonalle 76 ottelussa 21 maalia ja syöttänyt 11. Mieheltä kuitenkin odotettiin enemmän. Tämän kauden 27-vuotias brasilialainen on viettänyt lainalla Bayern Münchenissä, mutta Bayern on jo ilmoittanut, ettei se käytä lainasopimuksessa ollutta osto-optiota.

Barcelona ei näillä näkymin kuitenkaan löydä Coutinholle sijaa ensi kauden joukkueessaan, joten nyt hänelle etsitään uutta seuraa. Vahvimmin huhuissa on Newcastle, joka on lähellä saada upporikkaat saudiarabialaiset omistajat.

Newcastlen uudeksi valmentajaksi on povattu Mauricio Pochettinoa tai Rafael Beníteziä. Molemmat ovat Mundo Deportivon mukaan antaneet hyväksyntänsä Coutinhon hankinnalle, joten Harakat voivat nyt lähteä täysillä tavoittelemaan Coutinhoa projektinsa johtotähdeksi. Neuvottelut ovat lehden mukaan jo alkamassa.

[readmore from=Coutinho-Philippe]

Englantilaislähteet arvelevat, että Pochettino olisi Newcastlen ykkösvaihtoehto uudeksi valmentajaksi, ja Rafael Benítez toinen. Jompaankumpaan valinnan uskotaan joka tapauksessa kohdistuvan.

Coutinho pelasi Valioliigaa Liverpoolissa, ja hänen itsensä uskotaan olevan Englantiin paluusta mielissään. Barcelona puolestaan tarvitsee rahakkaita myyntejä, jotta se pystyy tekemään uusia pelaajahankintoja. Huhujen mukaan myös Manchester United, Chelsea, Tottenham ja Arsenal osoittavat kiinnostusta Coutinhoa kohtaan, mutta paalupaikalla uskotaan olevan juuri Newcastlen.