Kun Barcelona värväsi tammikuussa 2018 Liverpoolista Philippe Coutinhon, maksoi se brasilialaisesta 120 miljoonan euron siirtokorvauksen. Coutinhosta tuli tuolloin maailman toiseksi kallein jalkapalloilija. Summa on paisunut tuntuvasti sopimukseen sisältyneiden bonuspykälien täytyttyä.

Coutinho on tehnyt Barcelonassa pelaamissaan 76 ottelussa 21 maalia ja syöttänyt 11. Enemmän odotettiin, ja siksi mies lainattiinkin täksi kaudeksi Bayern Müncheniin. Coutinho itse ei vaikuttanut erityisen pettyneeltä Barcelonasta poistuessaan, sillä rooli katalonialaisseurassa oli jäänyt pieneksi.

Bundesliigassa Coutinho on menestynyt melko mukavasti, mutta Barcelonan asettama 120 miljoonan euron osto-optio on Bayernille kuitenkin liikaa. Bayern ei aio sitä lunastaa, ja näin ollen Coutinhon seikkailut Saksassa ovat jäämässä yhteen kauteen.

Koska Barcelonassakaan ei ole Coutinhon varalle suuria suunnitelmia, on uudeksi osoitteeksi uumoiltu Valioliigan Chelseaa. Sarja on Coutinholle tuttu viiden vuoden ajalta, ja Chelseassa kesällä 28 vuotta täyttävästä Coutinhosta voisi tulla jälleen eturivin johtava pelaaja.

Barcelonaa läheltä seuraava Sport kertoo, että Barcelona ja Chelsea ovat jo aloittaneet neuvottelut Coutinhon siirrosta. Helppoja keskusteluista ei kuitenkaan odoteta.

Barcelona on määritellyt Coutinhon hintalapuksi 90 miljoonaa euroa. Näin Barcelona ei tekisi Coutinhon osto- ja myyntihintojen välisellä erotuksella kovin suurta tappiota. Bayern Münchenin lainapesti toi Barcelonan kassaan vain 8,5 miljoonan euron korvauksen.

[readmore from=Coutinho-Philippe]

Chelsea ei kuitenkaan suunnittele maksavansa pelaajasta lähellekään tuollaista summaa, eikä sen luultavasti tarvitsekaan. Chelseassa tiedetään, että Barcelona tarvitsee kipeästi varoja, jotta se voi tavoitella Internazionalesta Lautaro Martínezia.

Valtit lienevät neuvotteluissa Chelsean käsissä siksikin, että koronaviruskriisi painaa pelaajien arvoja tuntuvasti alemmas. Transfermarkt arvioi Coutinhon markkina-arvoksi tällä hetkellä vain 56 miljoonaa euroa.