Barcelonassa pähkäillään, mitä tehdä Philippe Coutinholle.

Barcelona osti brasilialaisen Liverpoolista 145 miljoonalla eurolla tammikuussa 2018. Avioliitto on toistaiseksi aiheuttanut lähinnä harmia, ja kuluvan kauden Coutinho on pelannut lainalla Bayern Münchenissä.

Bayernilla on Coutinhoon 120 miljoonan euron osto-optio, mutta sitä saksalaisseura ei aio käyttää. Barca haluaisi myydä pelintekijän, mutta ei ihan mihin tahansa polkuhintaan.

Barcelonan kipuraja menee tänä kesänä 90 miljoonassa eurossa. Sekin on huomattavasti vähemmän, kuin mitä seura itse miehestä maksoi reilu kaksi vuotta sitten. Kirjanpitoon vuosittain tehtyjen poistojen ja Bayernilta saadun lainakorvauksen (8,5 miljoonaa) myötä 90 miljoonaa olisi kuitenkin summa, jonka myötä Barcelonan ei tarvitsisi tehdä tappiokirjausta kirjanpitoon.

Ihan toinen juttu on, onko mikään seura valmis maksamaan koronaviruksen rasittamaan maailmanaikaan 90:tä miljoonaa pelaajasta, jonka ura on ollut viime vuodet laskusuunnassa. Transfermarktin mukaan Coutinhon siirtomarkkina-arvo on tällä hetkellä enää 56 miljoonaa.

Barcelonan johdossa oltaisiin tiettävästi valmiita myös siihen, että Coutinho siirtyisi ensi kaudeksi toiseen seuraan lainalle ja vuoden kuluttua kyseisellä seuralla olisi ostovelvoite. Tuolloin siirtosummakin voisi taas olla hieman pienempi, jälleen kirjanpidollisista syistä johtuen. Yksikään seura ei vain ole toistaiseksi ollut lehtitietojen mukaan halukas sitoutumaan noin kalliiseen ostovelvoitteeseen. Barcelona taas ei ole halukas päästämään Coutinhoa lainalle ilman ostovelvoitetta.

[readmore from=Barcelona]

Nyt Barcelonan sisällä pohditaan Sportin mukaan: mitä jos?

Mitä jos Coutinho sittenkin jäisi Kataloniaan ensi kaudeksi? Pelintekijän puolesta puhuu päävalmentaja Quique Setién, joka näkee Coutinhossa paljonkin potentiaalia. Setiénin mielestä Coutinhosta voitaisiin saada paljon enemmän irti kuin mitä Ernesto Valverde pelaajasta sai.

Valverden aikana Coutinho pelasi ensin oikeana laitahyökkääjänä ja sitten hyökkäystrion vasemmalla laidalla. Setién näkee Coutinhon enemmän keskikenttäpelaajana, jonka vahvuudet ovat kombinaatiopelaamisessa.

Tällä hetkellä siis Barcelonan toimistolla on pohdinta käynnissä. Toisaalta valintoja on tehtävä. Jos Coutinhoa ei myydä – tai ei saada myytyä – Barcelonan rahat tuskin riittävät kalliisiin hankintoihin, joita tälle kesälle on kaavailtu. Eli siinä tapauksessa Lautaro Martínez ja Neymar voitaisiin mahdollisesti unohtaa.