TV3:n ja Marcan mukaan Barcelona tarjosi kesällä Philippe Coutinhoa Manchester Citylle.

Barcelonan idea oli myydä Coutinho korkeammalla hinnalla, sillä pelaaja oli nostanut arvoaan kesän Copa Américassa. Coutinho kuului Brasilian A-maajoukkueen avainpelaajiin, kun maa onnistui voittamaan järjestämänsä turnauksen kesällä.

Manchester City oli yksi ensimmäisistä seuroista, joille Barcelona tarjosi Coutinhoa. Manchester Cityn päävalmentaja Pep Guardiola kieltäytyi mahdollisuudesta, eikä seura siten yrittänyt Coutinhon hankkimista.

Lähteiden mukaan Guardiola tiedosti Coutinhon laadun, mutta ymmärsi samalla, että Manchester Cityllä on jo tarpeeksi laadukkaita pelaajia samalle pelipaikalle.

Barcelona ei aluksi suunnitellut lainaavansa Coutinhoa, vaan ajatteli ainoastaan pelaajan myymistä. Barcelona maksoi Coutinhosta Liverpoolille peräti 145 miljoonaa euroa tammikuussa 2018, mutta brasilialainen ei onnistunut nappaamaan seurassa odotettua roolia, eivätkä peliesitykset häikäisseet valmennus- ja seurajohtoa.

Coutinho viettää alkaneen kauden lainalla Bayern Münchenissa. Bayern Münchenilla on lainasopimuksessa mukana 120 miljoonan euron osto-optio. Bayern maksoi lainasta Barcelonalle reilut kahdeksan miljoonaa euroa.