Philippe Coutinho siirtyi Barcelonaan jättimäisessä kaupassa viime talvena. Nyt hän on jo ehtinyt aika lailla asettua aloilleen.

Coutinho on pelannut Barcelonan paidassa yhteensä 27 ottelua tehoin 11+7. Tänä iltana brasilialainen saattaa debytoida Barca-paidassa Mestarien liigassa, kun Barcelona isännöi PSV:tä. Ottelun alla pidetyssä lehdistötilaisuudessa pelintekijältä kysyttiin muun muassa mieluisasta pelipaikasta, Lionel Messistä ja Andrés Iniestasta.

Vielä viime kaudella päävalmentaja Ernesto Valverde peluutti Coutinho usein laitahyökkääjänä – myös vieraammalla puolella eli oikealla. Tällä kaudella Coutinho on päässyt operoimaan pääsääntöisesti hyökkäävän keskikentän tontilla – ja nimenomaan vasemmalla.

– Yritän aina auttaa joukkuetta, oli pelipaikkani mikä hyvänsä. Olen mukavuusalueellani, kun pääsen pelaamaan vasemmalla, koska siellä olen aina pelannut. Mutta yritän sopeutua mille tahansa pelipaikalle, Coutinho sanoi.

Pelipaikkamuutokseen on vaikuttanut paljolti se, että Iniesta lähti Barcelonasta viime kauden päätteeksi. Ovi keskikentän trioon siis avattiin Coutinholle.

[readmore from=Barcelona]

– Minua on vaikeaa verrata häneen, koska pelityylimme ovat erilaiset. Minä yritän vain olla oma itseni. Vaikka toki on valtava kunnia, että minua verrataan hänen kaltaiseensa pelaajaan.

Messin Coutinho nosti muiden pelaajien yläpuolelle.

– Hän on selvästi maailman paras pelaaja. Itse asiassa hän on kaikkien aikojen paras pelaaja.

Barcelonan ja PSV:n välinen ottelu alkaa tänään jo kello 19.55 Suomen aikaa.