Real Madrid nousi sunnuntaina lisäajan lisäajalla 1-1 -tasapeliin Valencian vieraana (lue lisää). Tasoitusmaalin niittasi verkkoon La Ligan maalitilaston jaetulle kärkipaikalle noussut Karim Benzema, mutta osumassa oli vahvasti mukana myös Realin maalivahti Thibaut Courtois. Belgialainen nousi kulmapotkutilanteessa mukaan hyökkäykseen – valmentaja Zinedine Zidanen mukaan omasta päätöksestään – ja puski kohti Valencian maalia. Tasoitus syntyi paluupallosta.

Näin Courtois itse kuvaili tasoitusmaalia ja osuuttaan siihen:

– Olen kaksimetrinen. Vastustajat saattavat hermostua, jos nousen ylös, Courtois sanoi AS:n mukaan.

Toni Kroos antaa kulmat etutolpalle. Näin, että pallo tulee minun ulottuvilleni ja sain hyvän puskun. Sitten pallo päätyi Benzemalle, joka teki maalin. Se oli hyvin ansaittu piste.

Courtois onnistui hyvin molemmissa päissä kenttää, sillä hän pysäytti toisella jaksolla monta Valencian hyvää yritystä.

– Kun maalivahti nousee ylös, täytyy olla vakuuttunut siitä, että voi tehdä maalin. Juuri ennen maalia Manu Vallejo olisi voinut tehdä Valencialle 2-0, mutta tein hyvän torjunnan.

[readmore from=Courtois-Thibaut]

– Vilkaisin kohti vaihtopenkkiä, mutta tiesin, että nousisin ylös, koska aikaa oli vain 30 sekuntia. Kaikkien on autettava. Tein toisella puoliajalla myös kaksi hyvää torjuntaa.

Courtois uskoo lopun noususta olevan hyötyä myös keskiviikon El Clásicossa.

– Saamme siitä vähän lisää virtaa, sillä olisi kurjempaa mennä Camp Noulle 0-1 -tappio niskassa. Kun saa pisteen pelin viimeisellä minuutilla, jää siitä aina hyvä maku suuhun.