Serie A:n suurimpiin seuroihin kuuluva AS Roma on yrittänyt jo kahdesti härkämäisen hyökkääjän Diego Costan hankintaa. Roma oli Costan perässä jo vuosina 2013 ja 2018, ja nyt se aikoo katsoa, sanooko kolmas kerta toden. Näin kertoo espanjalaislehti AS.

Atlético Madridin hyökkääjä on kärsinyt viimeisten kahden vuoden aikana pahoista loukkaantumisista. Näiden kausien aikana Costa on pelannut yhteensä 40 ottelua, joissa maaleja on tullut seitsemän. Parhaalla kaudellaan kaudella 2013-2014 Costa teki 51 ottelussa 36 maalia.

Hyytyneestä maalitahdista huolimatta AS Roma haluaa Costan Edin Dzekon kumppaniksi joukkueen hyökkäykseen. Nikola Kalinicin lainaan sisältyvää osto-optiota ei aiota käyttää, ja hän palaa Atlético Madridiin lainapestin päätyttyä. Samasta seurasta halutaan haaviin nyt suurempi kala.

Costan lähtö AS Romaan ei ole kuitenkaan kirkossa kuulutettu. Intohimoinen kärkimies on Diego Simeonen suosiossa, eikä Atlético suunnittele AS:n mukaan tekevänsä useita uusia hankintoja kesällä. Tämä johtuu osin myös koronaviruspandemian aiheuttamasta talouskriisistä. Viime talvenakaan Atlético ei suostunut Costasta luopumaan, vaikka Kiinasta tehtiinkin rahakas tarjous.

[readmore from=Costa-Diego]

AS Roma ei ole kuitenkaan ainoa Costasta kiinnostunut seura. Serie A -seuroista myös Napoli harkitsee Costan hankinnan yrittämistä, ja tarjouksia on pöydällä ilmeisesti myös Qatarista ja Brasiliasta – kolmelta eri mantereelta siis.

Diego Costan sopimus Atléticon kanssa ulottuu kesään 2021.