Atlético Madridin päävalmentaja Diego Simeone on innoissaan siitä, että hyökkääjä Diego Costa on jälleen hänen käytettävissään.

Espanjalaiskärki Costa, 30, osallistui Atlétin joukkueharjoituksiin tiistaina ensimmäistä kertaa sitten marraskuun lopun. Hän kävi Brasiliassa joulukuun alussa varvasleikkauksessa, eikä hän ole pelannut sittemmin vielä minuuttiakaan.

Perjantaina Costa sai lääkäreiltä luvan pelata lauantaina Madridin paikallisottelussa Rayo Vallecanoa vastaan La Ligassa. Simeonen mukaan Costan ominaisuuksia on kaivattu.

– Costa on peto. Hän on kunnianhimoinen, ja kuten kaikki tietävät, hän on soturi, kommentoi Simeone uutistoimisto Reutersin mukaan.

– Me toivomme, että hän pääsee purkamaan sen, mitä hän pitää sisällään. Me tarvitsemme sitä kovasti.

Costan paluu tulee Atlético Madridille hyvään ajankohtaan. Joukkue on pudonnut seitsemän pisteen päähän sarjakärki Barcelonasta. Myös paikallisvastustaja Real Madrid on pisteen edellä Atlétia, joka miehittää tällä hetkellä taulukon kolmatta sijaa.

Ensi viikon keskiviikkona Atléti aloittaa taipaleensa Mestarien liigan pudotuspeleissä. Neljännesvälieriin vastustajaksi arvottiin Italian hallitseva mestari Juventus, jonka riveistä löytyy Atlétille tuttuakin tutumpi antagonisti, Real Madridin entinen hyökkääjä Cristiano Ronaldo.

Costan paluu antaa 4-4-2-formaatiota suosivalle Simeonelle mielenkiintoisia vaihtoehtoja hyökkäykseen. Tammikuun siirtoikkunassa Atléti lainasi Álvaro Moratan Chelseasta. Costan ja Moratan lisäksi hyökkäykseen on ehdolla luonnollisesti myös Antoine Griezmann.

– Ei ole epäilystäkään, etteivätkö Morata ja Costa voisi pelata yhdessä yhtenäisessä, strukturoidussa joukkueessa.

Atlético de Madrid

@Atleti
📋 | CONVOCATORIA
🏧 ¡Aquí tienes la lista para el #RayoAtleti! 👇
#AúpaAtleti