Ilman yleisöä ei ole finaalia. Tätä mieltä ovat La Ligan suurimmat baskiseurat Real Sociedad ja Athletic Bilbao, jotka julkaisivat maanantaina yhteisen kannanoton koskien näiden välistä Copa del Reyn loppuottelua.

Copa del Reyn finaalin kohtalo on askarruttanut siitä lähtien, kun se jouduttiin siirtymään koronaviruspandemian vuoksi. Seurojen tahto on koko ajan ollut, että fanien toivotaan pääsevän paikalle.

Viime torstaina paine kuitenkin kasvoi, kun UEFA tiedotti, että ottelu olisi pelattava ennen 3. elokuuta, jotta cup-voittajalle voidaan myöntää paikka ensi kauden europeleihin. Espanjassa katsojia ei mitä suurimmalla todennäköisyydellä tulla päästämään katsomoihin ennen elokuuta – eikä mahdollisesti koko loppuvuoden aikana.

Maanantain virallisessa yhteistiedotteessaan Real Sociedad ja Athletic Bilbao tiedottivat toiveestaan, että Copa del Reyn finaali voitaisiin pelata katsojien läsnäollessa. Samaan toiveeseen yhtyy myös Espanjan jalkapalloliitto. Lisäksi kaikki osapuolet toivovat, että kilpailulle voidaan antaa virallinen status.

Cup-finaalin uutta päivämäärää ei ole vielä määritelty, mutta kyseisen toiveen valossa on hyvin mahdollista, että finaali pelataan vasta ensi vuoden puolella.

Jos seurojen tahtoa noudatetaan, eikä Copa del Reyn finaalia pelata ennen elokuuta tyhjille katsomoille, ei kauden 2019-2020 cup-coittaja saa paikkaa eurokentille lainkaan. Tällöin Espanjan seitsemäs europaikka menee La Ligan seitsemännelle. Sarjassa seitsemäntenä on tällä hetkellä Valencia.

[readmore from=Copa-del-Rey]

La Ligan pyrkimyksenä on joka tapauksessa pelata sarjakausi loppuun. Real Sociedad on tällä hetkellä matkalla eurokentille, sillä se on sarjassa neljäntenä yhdeksän pistettä kahdeksantena olevaa Villarrealia enemmän keränneenä. Athletic Bilbao on kymmenes, viisi pistettä Valenciasta jääneenä. Sarja keskeytettiin koronaviruksen takia 11 kierrosta ennen päätöstä.

Copa del Reyn kohtalosta odotetaan seuraavia päätöksiä perjantaina 8.5. pidettävässä Espanjan jalkapalloliiton yleiskokouksessa.

Lähde: Mundo Deportivo