Espanjalainen AS kertoo, että Copa del Reyn finalistit Athletic Bilbao ja Real Sociedad ovat saaneet Espanjan jalkapalloliitolta 48 tuntia aikaa kertoa mielipiteensä siitä, miten ja milloin cupin finaali pelataan.

Espanjan jalkapalloliitto sai tuoreeltaan painetta Euroopan jalkapalloliitto UEFA:lta koskien Eurooppa-liigan paikkoja. Espanjassa tehtiin aiemmin päätös, että Copa del Reyn finaali pelattaisiin vasta ensi kauden puolella, jotta fanit voisivat osallistua tapahtumaan.

Copa del Reyn voittaja saa kuitenkin paikan Eurooppa-liigaan. UEFA vaatii, että jos Copa del Reyn voittaja ratkaistaan vasta ensi kaudella, on Eurooppa-liigan karsinnan paikan mentävä siinä tapauksessa La Ligan seitsemänneksi sijoittuneelle.

Molemmat baskiseurat haluaisivat pelata finaaliderbyn kannattajiensa edessä, mutta ottelu on käytännössä pakko pelata tyhjille katsomoille, jos seurat haluavat mahdollisuuden Eurooppa-liigan paikkaan Copa del Reyn kautta.

Espanjan ylin urheiluneuvosto CSD, Espanjan jalkapalloliitto, La Liga ja molemmat finaaliseurat sopivat yhdessä aiemmin, että loppuottelu pelattaisiin ensi kaudella. UEFA:lta tullut paine on kuitenkin saanut jalkapalloliiton perääntymään.

Seuroista ainakaan Athletic ei pidä siitä, että UEFA painostaa osapuolia. Athletic julkaisi perjantaina tiedotteen, jossa se ilmaisi tyytymättömyytensä UEFA:n toiveeseen siitä, että Eurooppa-liigan karsintapaikka annettaisiin La Ligan seitsemänneksi sijoittuneelle joukkueelle.

Real Sociedad puolestaan on keskustellut Espanjan jalkapalloliiton puheenjohtaja Luis Rubialesin kanssa ja kertonut tälle, että seuran mielestä fanien pitäisi päästä otteluun.

Rubiales ja Espanjan jalkapalloliitto antoivat seuroille kaksi vuorokautta aikaa päättää kahden vaihtoehdon välillä. Ottelu joko pelataan ensi kaudella katsojien kanssa siten, että voittaja jää ilman Eurooppa-liigan paikkaa tai siten, että ottelu pelataan ennen elokuuta ilman katsojia. Tällöin voittaja pääsisi karsimaan Eurooppa-liigaan.