Granada selvitti ensimmäisenä joukkueena tiensä Copa del Reyn tämänvuotisiin välieriin. Granada kukisti dramaattisesti puolustavan mestarin Valencian ja eteni neljän parhaan joukkoon maalein 2-1.

Valencian kannattajille ottelun ratkaisu oli karvas, sillä Granadan voittomaali syntyi lisäajalla myönnetystä rankkarista. Pilkun upotti kokenut Roberto Soldado, joka oli tehnyt myös Granadan ensimmäisen maalin.

Rankkari annettiin VAR-tarkistuksen jälkeen, kun videohuoneessa todettiin pallon osuneen Jaume Costan käteen. Tahallisuus oli tilanteesta kaukana, ja tuomio nostatti jälleen keskustelua siitä, miten puolustavan pelaajan pitäisi pelata estääkseen moiset käsivirheet. Aiemmin ottelussa VAR-tuomarit olivat jo hylänneet Valencian Rodrigon maalin erittäin täpäränä paitsiona.

Pitkäaikainen Valencia-vahti, vuonna 2014 pelaajauransa päättänyt Andrés Palop kommentoi dramaattista ratkaisua Twitterissä sarkastiseen tyyliin.

– VAR-tuomari ei halunnut missata Temptation Islandia. Loppu, Palop kirjoitti viitaten siihen, ettei peli mennyt jatkoajalle.

Andrés Palop ©️

@Palop1
El Var no quería perderse la Isla de las Tentaciones ... fin

– Koska käsivirheteemaan ei aleta puuttua, puolustajien täytyy alkaa mennä kaikkiin tilanteisiin kuin Playmobil-lelut. Sitä paitsi samanlaisia tapauksia käsitellään eri tilanteissa eri tavalla, entinen Real Madridin pelaaja ja nykyinen TV-kommentaattori Álvaro Benito komppasi.

Granadan sankari Soldado oli luonnollisesti onnensa kukkuloilla semifinaalipaikan johdosta.

[readmore from=Copa-del-Rey]

– Tulimme puolivälieriin toiveikkaina, ottelu oli palkinto ja onnistuimme voittamaan sen. Elämme enemmän kuin hyvin ansaittua unelmaamme, Soldado totesi medialle pelin jälkeen.

– Niin joukkue, kannattajat kuin kaupunkikin ansaitsevat tämän palkinnon. Nyt täytyy nauttia hetkestä ja sen jälkeen alkaa miettiä lauantain peliä Atlético Madridia vastaan ja alkaa valmistautua välieriin.

Granadan lisäksi välieriin on selviytynyt jo Segundassa pelaava Mirandés. Viimeiset kaksi semifinalistia selviää torstai-iltana.

Lähteet: AS ja Mundo Deportivo