Kausi 2018/19 huipentuu Copa del Reyn finaaliin Barcelonan ja Valencian välillä. Ottelu pelataan Sevillassa, Real Betisin kotistadionilla Estadio Benito Villamarínilla, ja alkaa kello 22:00 Suomen aikaan.

Barcelona hakee Copasta lohtua Mestarien liiga -pettymykseensä, mutta lähtee kamppailuun ilman useita avainpelaajia. Ernesto Valverde ylsi miehistönsä kanssa jo ylivoimaiseen La Ligan mestaruuteen, mutta finaalitappio Valenciaa vastaan asettaisi hänen tulevaisuutensa jälleen ison kysymysmerkin alle.

Barcelona on kuitenkin dominoinut Copa Del Reytä, voittaen kilpailun peräti neljästi peräkkäin. Valencia, joka sijoittui La Ligassa neljänneksi, on puolestaan ensimmäistä kertaa finaalissa 11 vuoteen.

Kommentit:

Lionel Messi myönsi, ettei Barcelona ole vieläkään täysin palautunut Mestarien liigan välieräshokista Liverpoolia vastaan.

– Se oli valtava isku minulle ja koko pukukopille. Oli vaikeaa nousta takaisin ylös. Luulen, että se oli nähtävillä myös seuraavassa pelissämme.

– Mutta nyt meillä on loppuottelu edessä, pokaali voitettavana ja mahdollisuus voittaa tupla. Meidän on päätettävä kausi hyvin.

Valencian päävalmentaja Marcelino lähtee loppuotteluun positiivisin mielin. Hänen mukaansa Barcelonan loukkaantumishuolet antavat valkopaidoille suuren edun.

– Tämä on ideaalinen tilanne koska kyseessä on finaali. Yritämme voittaa Barcan ja aiheuttaa valtavasti ongelmia heidän uskomattomalle joukkueelle.

– Olemme hyvin innostuneita, motivoituneita ja lähdemme sinne itsevarmoina voitosta, valmiina juhlimaan faniemme kanssa.

Loukkaantumiset ja pelikiellot:

Barcelonalta tosiaan puuttuu iso määrä huippupelaajia. Marc-Andre Ter Stegen, Ousmané Démbéle, Rafinha, Arthur Melo, Nelson Semedo, Luis Suárez, sekä mahdollisesti myös Philippe Coutinho ovat kaikki sivussa loukkaantumisten vuoksi.

Valencialla ei puolestaan ole merkittäviä loukkaantumishuolia. Avaintoppari Ezequiel Garay on palautunut reisivammastaan juuri ajallaan finaalia varten.

Tilastoja:

Joukkueiden kaksi aiempaa kohtaamista tällä kaudella ovat kumpikin päättyneet tasapeliin. Valencialla on parempi maaliero viimeisestä kolmesta sarjaottelustaan, tehden niissä 11 maalia ja päästäen vain kolme. Barcelona on puolestaan voittanut viimeisestä kolmesta sarjapelistään vain yhden, yhteismaalierolla 4-4.