Real Betis ja Valencia pelasivat torstaina Copa del Reyn välierien ensimmäisessä osaottelussa 2-2-tasapelin. Ottelu pelattiin Benito Villamarínilla.

#VolemLaCopa 🖤 #AmuntValencia

Betis otti varhaisessa vaiheessa pallonhallinnan itselleen, mutta sillä oli vaikeuksia edetä tekopaikoille. Kotijoukkue koki kovan kolauksen jo kymmenennellä minuutilla, kun toppari Marc Bartra jätti loukkaantuneena kentän. Hänet korvasi Javi García.

MARCA

@marca
💚⚪ Hoy es día grande para los aficionados del @RealBetis... ¡¡Espectacular recibimiento a su equipo en la llegada de los jugadores al Benito Villamarín!! #CopaDelRey
📹 @ramonnavarrofot

Valencia taas eteni suoraviivaisesti. Vieraat saivat vartin kohdalla vapaapotkun vaaralliselta tontilta, kun Junior Firpo kaatoi Rodrigo Morenon Betisin rangaistusalueen tuntumassa. Pallon taakse asteli Daniel Parejo, jonka laukaus 24 metristä kimposi muurista kulmapotkuksi.

Erityisesti Valencian keskitykset tuottivat päänvaivaa Betisin puolustukselle.

Betis otti pallonhallinnan entistä vankemmin itselleen puolen tunnin jälkeen. Pelivälineen maltillinen siirtely poiki loistavan tontin Andrés Guardadolle, joka haki akrobaattista yritystä Sergio Canalesin keskityksestä, mutta hänen laukauksensa suuntautui niukasti takatolpasta ohi.

Ensimmäinen puolikas läheni jo loppuaan, kun Betis siirtyi johtoon. Canalesin keskitys oli tälläkin kertaa pääosassa. Hän pelasi Joaquínin kanssa lyhyen kulmapotkun ja lähetti kierteisen keskityksen takatolpalle, missä Sidnei nousi korkeimmalle ja puski pallon kohti keskustaa. Maalin edustalla valppaana oli Loren Morón, joka ohjasi päällään pelivälineen verkkoon.

Tauolle mentäessä maalintekoyritykset olivat Valencian hyväksi 8-6.

Betis jatkoi toisella jaksolla siitä, mihin se ensimmäisellä jäi. 54. minuutilla nähtiin yksi tämän kauden Copan erikoisimmista osumista. Joaquín pisti pallon maaliin suoraan kulmapotkusta. Peli jatkui sekaannuksessa vielä hetken, mutta lopulta tuomari sai tiedon, että pallo oli ylittänyt maaliviivan.

Valencia tuli kuitenkin varttia myöhemmin peliin mukaan. Vieraat anastivat pallon syvällä Betisin puoliskolla ja rynnistivät kohti isäntien maalia. Kevin Gameiron keskitys tavoitti etutolpalta Denis Tšeryševin, joka sai ohjattua pallon vaikeasta asennosta päällään takakulmaan.

Tšeryševillä oli ottelun loppuhetkillä sauma iskeä toinenkin vierasmaali, mutta hänen puskunsa kimposi 89. minuutilla ylärimasta päätyrajan yli.

Valencia sai venäläisen hutipuskusta huolimatta tasoituksen aikaiseksi. Peliä oli takana 92 minuuttia, kun Gameiro levitti vasempaan laitaan Rodrigolle, joka palautti pallon lähettäjälle millintarkalla maanuoliaisella. Rangaistusalueelle juoksuaan jatkanut Gameiro sai ujuttaa pallon Betis-vahti Joel Roblesin ohi muutamasta metristä.

Benito Villamarínille oli saapunut 57 123 katsojaa, joka on Betisin uusi yleisöennätys.

Otteluparin toinen osa pelataan Mestallalla 28. helmikuuta. Copan kaksiosaisissa otteluissa on käytössä vierasmaalisääntö.

Toisesta finaalipaikasta taistelevat Barcelona ja Real Madrid, joiden ensimmäinen välieräpeli päättyi keskiviikkona Camp Noulla lukemiin 1-1.