Valencia ja Betis iskevät illalla yhteen Mestallalla Copan välierien toisessa osassa. Ensimmäinen osa päättyi kolmisen viikkoa sitten Villamarínilla 2-2 -tasapeliin.

Valencia lähtee vierasmaaliensa avulla suosikkina toiseen osaan. Betis johti avausosaa jo kahdella maalilla, mutta liian aktiivinen hyökkääminen kostautui lopussa. Valencia nousi viimeisen vartin aikana tasoihin ja otti suuren kiinnityksen kohti Copan finaalipaikkaa.

Betisille finaalipaikassa on vielä hieman suurempi panos, sillä kilpailun finaali pelataan toukokuussa seuran kotistadionilla Villamarínilla. Copa on nimenomaan edellinen kilpailu, jonka Betis on voittanut. Betis voitti Copan Calderónilla keväällä 2005.

Valenciankin viimeisimmästä pokaalista on vierähtänyt jo pitkä aika. Valencia voitti Copan keväällä 2008 ja se on viimeisin mestaruus, jonka historiallisesti Espanjassa merkittävä seura on kyennyt voittamaan.

Mestalla on luonnollisesti loppuunmyyty, sillä kyseessä on Valencian seurahistorian tärkein ottelu vuosikausiin. Finaalissa asettuu joka tapauksessa vastaan Barcelona, joka on voittanut neljä peräkkäistä Copaa, mutta yksittäisessä ottelussa mikä tahansa on mahdollista – etenkin finaalissa.

Marcan mukaan Valencian päävalmentaja Marcelino luottaa keskikentällään Geoffrey Kondogbian sijasta Francis Coqueliniin. Samainen lehti uskoo Betisin lähtevän otteluun kokonaan ilman puhdasta kärkeä. Jesé on nousemassa avaukseen ja niin Sergio León kuin Loren Morónkin odottavat vuoroaan penkiltä käsin.

Ottelu potkaistaan käyntiin klo. 22.00.