Espanjan Copassa ei yllätyksiä tiistai-iltana – Espanyol onnistui pudottamaan sittenkin divariseuran

© Kuva: Getty Images

Copassa pelattiin tiistai-iltana neljä ottelua.

Toisensa kohtasivat Madridin derbyssä Rayo ja Leganés, Mestallalla Valencia ja Ebro, pääkaupungin esikaupunkialueella Getafe ja Córdoba, sekä Barcelonassa Espanyol ja Cádiz.

Illan kenties odotetuimmassa kamppailussa kohtasivat Rayo ja Leganés. Ensimmäinen osa oli päättynyt Butarquella 2-2 -tasapeliin. Silloin Leganés nousi tasoihin kahden maalin takaa. Mauricio Pellegrinon Leganés eteni Copan seuraavalle kierrokselle kaadettuaan Rayon Vallecasissa lopulta luvuin 1-0. Ottelun ainoa osuma nähtiin ensimmäisellä jaksolla, kun isäntien puolustaja ohjasi pallon omaan maaliin. Leganésin Andriy Lunin torjui loppuhetkillä pilkun.

Valencia oli voittanut kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Ebron avausosassa luvuin 1-0. Myös toinen osa päättyi samaan tulokseen. Valencian Michy Batshuayi iski voittomaalin toisella jaksolla. Ebro pelasi rohkeaa jalkapalloa Mestallalla ja loi useita potentiaalisia maalipaikkoja, mutta viimeistely jäi jatkuvasti ontumaan.

Illan suurinumeroisin voitto nähtiin Getafessa. Getafe murskasi Córdoban luvuin 5-1. Isäntien Ángel teki hattutempun ja oli illan suurin sankari. Getafe oli voittanut avausosan Córdobassa maalein 2-1. Getafen päävalmentaja José Bordalás oli tyytyväinen siihen, miten syyskaudella vähemmän peliaikaa saaneet pelaajat pelasivat otteluparissa.

– Olemme tyytyväisiä siitä, että etenemme seuraavalle kierrokselle. Voitimme avausosan, mutta tiesimme toisen osan olevan vaikea. Olimme toisella jaksolla ylivoimaisia, joukkue pelasi hyvän ottelun ja etenimme jatkoon. Meillä ei ole kuitenkaan syytä juhlia tätä voittoa, koska tämä oli selkeä tavoite, Bordalás totesi ottelun jälkeen.

Tiistain jännittävimmät lähtökohdat olivat Espanyolin ja Cádizin välisessä ottelussa. Segundassa pelaava Cádiz oli voittanut avausosan maalein 2-1 ja lähti puolustamaan Barcelonaan johtoaan. Se onnistuikin siinä lähtökohdat huomioiden hyvin aina toisen jakson puoliväliin saakka. Espanyolin Hernán Pérez iski ottelun ainoan osuman vartti ennen päätösvihellystä ja se siivitti Espanyolin seuraavalle kierrokselle. Cádiz teki vielä lisäajalla kulmasta maalin, mutta osuma hylättiin rikkeen vuoksi.

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää