Copa del Reyn neljäs kierros on pian päättymässä. Tänään keskiviikkona pelattiin useampi ottelu ja saatiin selville suuri osa neljännesvälierissä pelaavista seuroista.

Illan ensimmäisessä ottelussa Atlético eteni jatkoon voitettuaan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Sant Andreun luvuin 4-0. Avausjakso oli maaliton, mutta Atlético teki toisella jaksolla vain seitsemän minuutin sisällä kolme täysosumaa ja ratkaisi otteluparin. Nikola Kalinic teki ensimmäisen maalinsa Atléticon paidassa. Ensimmäinen osa oli päättynyt Atléticon 1-0 -vierasvoittoon. Päävalmentaja Diego Simeonelle ottelu oli 400. Atléticon peräsimessä.

Hetkeä myöhemmin Girona nappasi historiansa ensimmäisen neljännesvälieräpaikan Copassa kaadettuaan Alavésin Kataloniassa luvuin 2-1. Alavés meni ottelussa johtoon Borja Bastónin maalilla, mutta Girona nousi tasoihin ja ohi.

Real Sociedad pudotti Celtan Copasta voitettuaan vigolaiset San Sebastiánissa luvuin 2-0. Kummatkin maalit nähtiin ennen puolen tunnin rajapyykkiä. Mikel Oyarzabal vei Real Sociedadin johtoon jo kymmenen minuutin jälkeen ja Adnan Januzaj viimeisteli loppulukemat varttia myöhemmin.

Januzaj teki kauden ensimmäisen maalinsa Celtan verkkoon. Kuva: Getty

Lähimpänä putoamista suurseuroista oli Sevilla. Sevilla pelasi Segunda B:ssä pelaavaa Villanovensea vastaan avausosassa maalittoman tasapelin. Villanovensella oli siten ainakin periaatteessa todellinen mahdollisuus kaataa jättiläinen, eikä se lopulta kauaksi jäänytkään. Sevilla voitti toisen osan kotikentällään luvuin 1-0 ja se olikin käytännössä Sevillan ainoa maalipaikka koko otteluparin aikana.

Illan suurimmat murskajaiset todistettiin Cerámicalla. Villarreal nuiji Almerían maanrakoon luvuin 8-0. Kyseessä saattaa olla yksi Copan historian maalirikkaimmista ottelupareista, sillä ensimmäinenkin osa päättyi Villarrealin 4-3 -vierasvoittoon. Karl Toko Ekambi ampui neljä maalia Almerían verkkoon ja oli isäntien sankari. Carlos Bacca osui kahdesti ja siivitti Toko Ekambin kanssa Villarrealin seuraavalle kierrokselle.

Jättiläisistä myös Barcelona nappasi jatkopaikan leikitellen. Ernesto Valverden miehistö oli voittanut vain vaivoin Cultural Leonasan avausosassa lisäaikamaalin myötä luvuin 1-0. Toinen osa oli kuitenkin huomattavasti helpompi ja Barcelona eteni jatkoon yhteismaalein 5-1. Puhtaalla B- ja C-miehistöllään otteluun lähtenyt Barcelona nappasi johtoaseman reilun vartin jälkeen Munir El Haddadin maalilla. Myös Barcelonasta pois huhuttu Denis Suárez oli viimein avauksessa ja iski kaksi maalia.

Illan viimeisessä ottelussa Valladolid pudotti Mallorcan. Valladolid haki avausosasta 2-1 -vierasvoiton ja voitti samoilla luvuilla myös toisen osan. Toisen osan voittomaali nähtiin vasta aivan ottelun loppuhetkillä ja Mallorca kiusasi mallikkaasi isompaansa koko otteluparin ajan.