Lionel Messi pelasti Argentiinan tasapeliin – jatkopaikka Copa Américassa kiven takana

© Kuva: Getty Images

Argentiina saavutti Copa Américassa avauspisteensä, kun se pelasi Paraguayn kanssa 1-1 -tasapelin. Argentiina oli ottelussa jo tappiolla, mutta Lionel Messin rankkarimaali pelasti Albicelesten.

Argentiina on edelleen oman lohkonsa jumbo ja tarvitsee jatkoon päästäkseen ehdottomasti voiton päätöskierroksella Qatarista. Sekään ei tosin välttämättä jatkopaikkaan riitä, ja voiton olisikin parasta olla suurinumeroinen.

Paraguay siirtyi ottelussa johtoon ensimmäisellä puoliajalla Richard Sánchezin maalilla, johon hienon esityön teki Newcastlen Miguel Almirón. Messi sai tilaisuuden tasoitukseensa 57. minuutilla, kun Paraguayn Iván Piris pelasi palloa kädellään. Kukaan ei tilanteesta rankkaria vaatinut, mutta videotuomarijärjestelmä VAR sai Pirisin rikkeestä kiinni.

Vain muutama minuutti Messin tasoituksen jälkeen Paraguay sai niin ikään rankkarin, mutta maalivahti Franco Armani torjui Derlis Gonzálezin yrityksen.

Ottelun jälkeen Messiltä kysyttiin luonnollisesti näkemystä Argentiinan pelin onnistumisesta.

– Pukukopissa ollaan harmistuneita, sillä meidän piti voittaa tämä peli ja tiesimme sen. Näen pelaajat kuitenkin vakuuttuneina siitä, että voitamme jäljellä olevan pelin, Messi totesi TyC Sportsille.

Argentiinan pelissä puhutti myös vaihto, jossa valmentaja Lionel Scaloni otti pois kentältä Lautaro Martínezin ja korvasi tämän Ángel di Marialla.

– Kun tasoitimme pelin, aloimme saada enemmän väkeä rangaistusalueen tuntumaan. Juuri silloin vastustajakin sai kuitenkin rankkarin, ja siitä lähtien olimme vähän alakynnessä keskikentällä. Luulen, että siitä syystä valmentaja teki vaihdon, Messi arveli.

– Olisi hullua, jos emme pääsisi jatkoon.

Lähteet: Guardian ja BolaVIP