Atlético Madridin puheenjohtaja Enrique Cerezo puhui Radio Marcan haastattelussa siitä, milloin hän uskoo pelien taas jatkuvan ja siitä, miten Atlético sopeutuu koronaviruspandemian aiheuttamaan taloudelliseen hätätilaan. Cerezo kommentoi myös Atléticon vieraspeliä Liverpoolissa juuri ennen pandemian radikaalia pahenemista.

– Teemme tarvittavat suunnitelmat kolmen vaihtoehdon varalta: sen varalta, että pelit jatkuvat nopeasti, sen varalta, että jatkaminen venyy kauemmas ja myös sen varalta, että koko loppukausi jätetään pelaamatta, Cerezo totesi.

– Teemme kuten kaikki yritykset tekevät. Meidän täytyy tietää, missä tilanteessa olemme ja miten voimme kuhunkin tilanteeseen reagoida.

La Liga -seuroista monet ovat ottamassa käyttöön niin sanottua ERTE-pykälää, jonka avulla seurojen henkilöstön ja myös pelaajien palkkoja voidaan tilapäisesti leikata. Cerezo allekirjoittaa akuutin tarpeen ja muistuttaa, että kyse on väliaikaisratkaisusta.

– Kaikki suuret yritykset ottavat ERTE:n käyttöön, mutta se ei tarkoita pysyvää palkanalennusta. Ymmärrän, että jokaisen suuren yrityksen on tehtävä laskelmansa ja valmistautua tulevaan, jotta ne voivat taata toimintansa jatkumisen.

Myös Atlético Madridin pelaajiston keskuudessa ollaan palkkojenalennuksesta ”tietoisia”.

– En usko, että meille tulee mitään ongelmia sen paremmin pelaajien kuin valmentajienkaan taholta. He ymmärtävät tilanteen erityisluonteen, Cerezo totesi.

Kauden jatkamisen aikataulua Cerezo ei halunnut arvioida. Sen hän jättää mieluummin asiantuntijoille, sillä turhien toiveiden nostaminen ei palvele ketään.

– Kausi pitää pelata loppuun, jos se on mahdollista. Meidän pitää kuitenkin varautua sen tuomiin ongelmiin.

– Ei meidän ole mitään järkeä sanoa nyt, että kausi jatkuu toukokuussa, koska emme tiedä sitä. Emme tiedä, kuinka kauan tämä voi kestää.

Atlético Madrid pelasi viimeisimmän virallisen ottelunsa 11. maaliskuuta Liverpoolissa. Atlético voitti vieraspelin jatkoajan jälkeen 3-2, ja eteni Mestarien liigan puolivälieriin. Ottelun pelaamista kritisoitiin rajusti, sillä Englantiin matkusti lähes 3 000 kannattajaa Madridista, vaikka virustilanne olikin jo äkillisesti pahenemassa etenkin Espanjassa.

[readmore from=Koronavirus]

– Menimme Liverpooliin, koska meidän piti pelata siellä. Pelin pelaamista ei kielletty. Jos peli olisi kielletty, emme olisi menneetkään, Cerezo totesi lakonisesti.

Cerezo vahvisti, ettei Atlético Madridin pelaajiston tai taustahenkilöstön joukossa ole todettu ainuttakaan Covid-19-tartuntaa. Puheenjohtaja sanoi myös, että Atlético on valmis antamaan apuaan Madridin terveydellisen hätätilan ratkaisemiseksi.

Lähde: AS