Euroopan Superliiga pysyi hengissä noin kahden vuorokauden ajan.

Real Madrid, Barcelona, Atlético, Juventus, Internazionale, AC Milan, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Arsenal ja Tottenham ilmoittivat huhtikuussa järjestävänsä keskenään Superliigan.

Muutamaa päivää myöhemmin englantilaisseurat poistuivat Superliigasta kannattajien rajun kritiikin ja mielenosoituksien vuoksi. Sen jälkeen Atlético, Inter ja AC Milan päätyivät samaan ratkaisuun.

Real Madrid, Barcelona ja Juventus ovat ainoat Superliigassa edelleen mukana olevat seurat, eikä heillä ole aikeena poistua perustamastaan sarjasta, vaikka UEFA on antamassa seuroille merkittäviä rangaistuksia. On hyvin mahdollista, ettei kolmikkoa nähdä ensi kauden Mestarien liigassa.

Sevillan puheenjohtaja José Castro kritisoi Superliiga-ideaa Marcan haastattelussa.

– Olemme jo sanoneet monta kertaa olevamme jyrkästi suljettua Superliigaa vastaan, johon saisi osallistua vain tietyt seurat. La Liga on todellinen Superliiga, koska se antaa meille mahdollisuuden osallistua eurokilpailuihin, olla Eurooppa-liigan kuningas ja palata Mestarien liigaan. Urheilullisten meriittien on oltava aina tärkeimpiä, Castro muistutti.

– Valtaosa La Liga -seuroista ei ole kiinnostunut Superliigasta. Olemme selvä enemmistö ja meidän on vastustettava yhdessä jotain, joka ei ole kaikille parhaaksi, vaan ainoastaan muutamalle seuralle. Vaikuttaa siltä, että ainostaan muutaman seuran suljetulla sarjalla on väliä. Sillä ei ole mitään tekemistä jalkapallon hengen kanssa.

Castro muistutti, että jalkapallossa menestys on ansaittava itse.

– Jalkapallossa sinun on taisteltava ja saavutettava itse menestyksesi. Eurooppalaiset pääsarjat ovat hyvällä mallilla. Kaikkea voi parantaa, mutta ei tekemällä tällaisia hulluuksia, joista hyötyvät vain muutamat seurat.