Espanjalainen maalivahtilegenda Iker Casillas vastasi sunnuntaina seuraajilleen Twitterissä lukuisiin faneja kiinnostaviin kysymyksiin. Portossa viime vuodet pelannut, mutta vappuna tapahtuneen sydänkohtauksen takia kentiltä vetäytynyt Casillas nimesi muun muassa omasta mielestään tämän hetken parhaan maalivahdin.

– Se on miljoonan arvoinen kysymys. Jos minun pitäisi valita yksi maalivahti juuri nyt, niin sanoisin, että paras on (Atlético Madridin) Jan Oblak.

Casillasilla riitti pelihaluja vielä sydänkohtauksensa jälkeenkin, ja haaveet paluusta kytenevät edelleenkin. Toipuminen ei kuitenkaan ole missään tapauksessa nopeaa.

– Uusi vaihe toipumisessa on alkanut. Sanotaan näin, että minun pitää vaatia sydämeltäni vähän enemmän. Pikkuhiljaa, ilman kiirettä. Tuntemuksia täytyy vain saada takaisin, Casillas kertoo terveydentilastaan.

San Ikeriltä pyydettiin myös arviota Mestarien liigan suosikista.

– Ajattelin, että tänä kesänä Juventus on vahvistunut todella hyvin, mutta on vielä liian aikaista sanoa mitään. Mestarien liigan kausi on vasta alkamassa.

Entäs Casillasin kanta Ballon d’Orin saajaksi?

[readmore from=Casillas-Iker]

Virgil van Dijk oli mielestäni viime kauden paras puolustaja, mutta Ballon d’Or on hankala aihe. Kuka sen ansaitsee? Jokaiselle pelipaikalle pitäisi olla oma palkintonsa.

Ikoninen maalivahti otti kantaa myös Valencian Marcelinolle antamiiin yllätyspotkuihin.

– On vaikeaa ymmärtää sitä, kun valmentaja on yltänyt kaikkiin tavoitteisiin. Ainoa mahdollinen selitys on, että valmentajan ja seurajohdon välit olivat poikki. Siinä tapauksessa on päivänselvää, kenen täytyy lähteä, Casillas naulaa.